Hacket! Så gik det galt for SEGA

Hacket! Så gik det galt for SEGA

For et stykke tid siden gik det galt for Sony og deres brugeres spilkonti: dygtige hackere skaffede sig adgang til en række følsomme oplysninger, og kundernes passwords og kreditkortinformationer var pludselig ikke så hemmelige længere. Sony har beklaget situationen, og firmaet arbejder naturligvis på en løsning, som sikrer kundernes personfølsomme oplysninger. Nu har hackere været på spil igen, og denne gang gik det ud over et andet stort spilfirma: SEGA.


Og det er ikke i småtingsafdelingen. Over 1,2 millioner kunders informationer er blevet tyvstjålet. I første omgang oplyste SEGA, at det var kundernes mailadresser og fødselsdatoer, den var gal med, og efterfølgende har alle kunder fået en mail fra SEGA, der opfordrer kunderne til at ændre passwords for at sikre at det ikke løber helt løbsk. For ikke at hackerne skulle svælge sig i slibrige informationer, nulstillede SEGA kundernes passwords i weekenden.


Og der er derfor al mulig grund til at repetere et godt råd: hvis man afleverer personfølsomme informationer til websites, er det en basal god ide at tjekke, at data bliver krypteret. Disse websites bør have en sikker forbindelse, hvilket gerne skulle udmøntes i en webadresse, der starter med https i stedet for blot http. Desuden er der god grund til atter at overveje hvor mange informationer man ønsker at give firmaer via deres website. Den seneste tids eksempler på hackeres snilde understreger, at vi netfolk ikke kan stole på, at vores informationer er i trygge hænder, og vi bør derfor hele tiden overveje, hvad vi ønsker at videregive på nettet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.