Hackergruppe vil tilbyde censurfrit internet

Hackergruppe vil tilbyde censurfrit internet

Planlægger et helt uafhængigt netværk af kommunikationssatellitter.

Bygning og opsendelse af satellitter er ofte så dyrt og vanskeligt at det vanligvis er forbeholdt nationalstater og store selskaber. Men allerede i 1961 blev den første amatørsatellit sendt op i verdensrummet. Den var en del af Orbiting Satellite Carrying Ameteur Radio-systemet (Oscar), som fortsat er aktivt. Siden 1961 er der opsendt over 70 OSCAR-satellitter som bruges til videreformidling af blandt andet amatørradio-signaler.

Under Chaos Communication Congress, som blev arrangeret af hackergruppen Chaos Computer Club i Berlin i Julen, blev planerne om et nyt, globalt satellitnetværk præsenteret . Det skriver Digi.no. Dette kaldes for Hackerspace Global Grid (HGG). Satellitprogrammet beskrives som globalt, ikke bare rent fysisk, men også fordi hackerscenen er et fællesskab som er spredt til de fleste lande og alle kontinenter.

Hovedpersonerne er tyske. Både Amin Bauer, Andreas Horning og en person som bare er opgivet som ”hadez”. Holder til i Stuttgart, men også flere andre skal være med på holdet. Dette inkluderer ikke mindst radioamatører. Gruppen beskriver sig selv som hobbyhackere. Tusindkunstnere og videnskabsmænd på deltid. Gruppen vil ikke blive omtalt som nogen politisk bevægelse.

– Det vi er, er et gang bestående af teknologi interesserede mennesker som har identificeret et problem og er ivrige efter at rette det. Vi er interesserede i de teknologiske aspekter ved alle former for kommunikation, hedder det i HGG-projektes FAQ.

Projektet har flere hovedmål, hvoraf det mest langsigtede og ambitiøse er at sende en amatør astrounaut til månen i løbet af de næste 23 år. Et mål som kan blive til virkelighed i løbet af langt kortere tid, er at tilbyde internet-baseret kommunikation som ikke kan censureres.

– Lad os bringe Internet ud af kontrollen til jordiske instanser, siger Nick Farr, til BBC News. Farr er personen der i august søgte efter folk som kunne bidrage til projektet. Det skriver Digi.no.

HGG vil efter alt at dømme være baseret på små satellitter som går i bane rundt om Jorden, i stedet for geostationære satellitter, som er meget dyrere at få placeret. Brugerne vil benytte ”jordstationer” som de enten selv bygger eller køber til en cirka pris på 100 euro.

Høj båndbredde er ikke noget prioriteret mål, selv om projektet ikke ser bort fra både dette og geostationære satellitter der kan blive aktuelle på et senere tidspunkt.

Dersom du har et desperatt behov for kommunikere, bryder du dig ikke om hvorvidt du kan se YouTube-videoer eller ikke (…). Du ønsker at få beseden ud og modtage opdateringer. Du ønsker at informere og holde dig selv informeret. Tænk Twitter-opdateringer, ikke videostreaming, hedder det i HGG-projektets FAQ.

Til BBC News fortæller professor Allan Woodward ved University of Surrey at han anser projektet som muligt, men det at satellitterne ikke er geostaionære vil begrænse hvor længe man kan kommunikere ad gangen, selv om der mange satellitter.

Kilde: Digi.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.