Hackere i krig mod kaffe

Hackere i krig mod kaffe

Der har i længere tid været en hel del artikler om et Microsoft værktøj, der går under navnet COFEE. Microsoft skal have stillet det gratis til rådighed for politiet. COFEE består af 150 peg og klik værktøjer, der uden problemer kan være på en USB nøgle.

Programmet, der kan benyttes til at samle digitale beviser fra en computer mod en eventuel mistænkt person, blev for en måneds tid siden leaked på nettet, og selv om der hurtig blev sendt en del kendelser til sites, der havde programmet liggende til download, så ser det ud til at det stadigvæk kan hentes via WikiLeaks.

Efter at programmet blev leaked, har det været ventet at der kom et modtræk, og det er så kommet nu. Programmet DECAF skulle på sekunder kunne slette midlertidige filer, fjerne alle COFEE logs, disable USB drev samt genere en samling falske MAC adresser.

Source koden til DECAF er ikke blevet offentliggjort af frygt for at den skal blive ændret, og folkene bag programmet skriver, at man forpligter sig til ikke at bruge programmet ulovligt, hvis man henter det.

Kommentar:
Links til begge programmer kan findes i artiklen i Register, men da jeg har ikke hentet nogen af de 2 programmer, så ved jeg ikke om de virker efter hensigt, er fyldt med virus eller på anden måde indeholder programdele, der kan skade afviklingen af almindelige programmer på computeren, så hvis du henter eller benytter programmerne er det på eget ansvar.

Set her:
http://www.theregister.co.uk/2009/12/14/microsoft_cofee_vs_decaf/

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.