Guide: Hvor hurtigt kan man starte en butik på nettet?

Guide: Hvor hurtigt kan man starte en butik på nettet?

Flere og flere danskere der ryger ud af arbejde på den ene eller anden måde vælger at starte deres egen forretning på nettet, men det er ikke altid lige let at komme i gang.

En større dansk undersøgelse viser at over 89% af danskerne ikke ville ane hvor de skulle starte hvis de i dag skulle starte deres egen forretning på nettet, og der er intet der tyder på at det tal bliver mindre i løbet af de næste par år. Udviklingen inden for IT foregår nemlig i lynende fart, og især inden for online forretninger er der sket meget på få år.

Der er dog heldigvis råd at finde mange steder, og her i artiklen vil vi guide dig igennem noget af processen. Der er nemlig især 3 ting du skal være opmærksom på hvis du overvejer at starte forretning op på nettet. Brug et par minutter på artiklen, den kan hjælpe dig godt på vej til at starte din første webshop.

Valg af platform

1) Valget af platform er altafgørende for om du får en god start

Ønsker man at starte en online forretning, skal man selvfølgelig først tage stilling til hvad man vil sælge. Denne artikel tager dog hovedsageligt udgangspunkt i, at man ønsker at sælge et fysisk produkt.

Skal man sælge et fysisk produkt på nettet, er der ingen grund til at gå ud og give mange tusinde kroner for en flot webshop, for det kan man næsten selv klare i dag.

Især den amerikansk udviklede webshop-platform Shopify springer i øjet hvis der er tale om at det er let at komme i gang. Shopify er flere gange i løbet af det sidste års tid blevet kåret af store tech-medier til at være den mest opstarts-venlige platform.

Mange store danske webshops er allerede baseret på shopify platformen, bl.a. www.billig-fitness.dklirumlarumleg.dk, og den kendte deluxlife.dk.

Woocommerce, magento og prestashop

Christian Møller, indehaver af www.billig-fitness.dk fortæller:
– Førhen lå vi på en anden shop platform, men da vi opdagede hvor let og brugervenligt shopify var, gik vi i gang med at skifte over. Shopify hjalp os med at skifte, og få dage efter var vi klar med en helt nyt shop.

Shopify tilbyder shops med gratis temaer, så man ikke selv skal designe noget, men bare kan vælge noget der allerede er lavet. Så skal man bare oprette sig til at lavt beløb på mdr., og så er man i gang.

Af andre populære webshop platforme kan nævnes woocommerce, magento og prestashop.

Når man har oprettet sin shop, så skal man finde ud af hvordan man tager imod betaling, og det er næste punkt på listen over vigtige ting.

Hvilken betalingsmetode bruger du

2) Det er ikke ligegyldigt hvilke betalingsmetoder du tilbyder.

Danskerne er faktisk ikke så kræsne når det kommer til at købe varer på nettet med en given betalingsmetode. De tager som reel det der er at betale med, men vi lever ikke længere i en verden hvor folk har tid eller lyst til bankoverførsel.

Dankortet og Kreditkortet (Visa, Mastercard osv.) er uden sammenligning det mest populære betalingsmiddel i danmark, og det er derfor meget relevant at man tage imod disse betalinger.

Det kræver at man har en aftale med en kortindløser og en betalingsgateway for at kunne tage imod kreditkort på ens webshop, med mindre man opretter sig hos paypal og tager imod betalinger den vej.

Clearhouse og Teller/Nets er dem man skal i kontakt med hvis man skal have fat i en kortindløser og Epay og Quickpay er gode muligheder hvis man skal have en betalingsgateway.

Hos både Epay og Quickpay hjælper de en med at kunne tage imod betalingskort på ens webshop, hvis man opretter sig hos dem.

Nu har vi gennemgået shopplatform, og hvordan man kommer til at kunne tage imod betalinger på nettet. Men hvordan får man så gang i salget? Her kommer sidste punkt.

Sådan får du kunder

3) Der er mange måder at få kunder på

Det vi tidligere har snakket om i artiklen har haft at gøre med forarbejdet, men nu kommer vi til det som nok vil betyde mest for folk der overvejer at starte en forretning op. Nemlig hvordan man får kunder i butikken.

Der findes et utal af måder at få besøgende ind på ens webshop, men nogle af de mest populære er:

  • Seo
  • Sociale medier
  • Google Adwords

Alle 3 kan skabe gode resultater når man starter ud med at starte online forretning, men umiddelbart er ingen af løsningerne gratis. SEO (søgemaskineoptimering) kan være gratis, hvis man er villig til at ligge forarbejdet selv ved at læse om det. Der er mange gode bøger om SEO at finde på google.

De sociale medier kan man godt få besøgende fra uden udgifter, men det kræver at man har et netværk og at man kan få sit produkt ud til sine kunder helt naturligt. Instagram er især et sted hvor forretninger har succes med at kommer ud til kunderne uden at betale for det.

Alternativt kan man oprette annoncer på facebook, hvor man betaler pr klik eller pr visning af ens annonce.

Google adwords er googles annonceringsplatform, og det er herinde hvor du sørger for at din forretning kommer op øverst når man søger på et ord på google.

For at komme i gang derinde opretter man sig som virksomhed derinde, og vælger derefter hvilke søgeord man vil annoncere på. Der findes gode guides på youtube til netop dette formål.

Hvilke produkter sælger du

Sidst men ikke mindst, så skal man jo så finde et produkt man ønsker at sælge.

Nu har vi været rundt omkring hvilke skridt du blandt andet skal tage for at starte din egen forretning på nettet. Der er flere trin bl.a. at få oprettet en bankkonto til virksomheden, men platform, betalingsform og markedsføring er som regel de 3 mest efterspurgte.

Held og lykke med at få startet din egen forretning!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.