Gratis TomTom på smartphone

Gratis TomTom på smartphone

Vi med smartphones har for længst fundet ud af, at GPS på mobilos er hamrende smart. Nu er det næsten slut med at fare vild, og hvis du skulle komme til at køre forkert i bilen eller på cyklen, trækker du blot din smartphone frem og klikker på korttjenesten. Vupti, snart vil GPS’en fortælle dig hvor du er, og hvor du bør køre videre hen.

I gamle dage havde man disse GPS’er som selvstændige apparater i forruden af bilen. Det var lidt af en revolution at man blot tastede adressen på destinationen ind på det farvede display, hvorefter Søren eller Mette med myndig stemme fortalte, hvilken vej vi skulle køre.

I dag bruger mange af os smartphones til samme opgave. Jeg har i nogle år haft glæde af Google Maps, som også har navigation – og iPhone har vist noget tilsvarende. En af de store aktører på området for de traditionelle GPS’er hedder TomTom. Nu er TomTom ude med en ny app, som du kan hente til din smartphone, og den koster gratis. Hvis du altså har Android.

Gratis 75 kilometer om måneden

TomTom har nemlig fundet ud af at de skal ind på app-området, hvis de ikke skal lide samme skæbne som Kodak, som glemte at satse på fremtiden. TomTom lancerer app’en GO Mobile, som endda skilter med live trafikovervågning, og så er den gratis. Næsten til stor fornøjelse.

For TomTom skal jo overleve, så de frister med en delvis gratis app. Eller rettere: de frister med en app, som du måske kan bruge 1 eller 2 gange om måneden. Godt nok er app’en som udgangspunkt gratis, men kun de første 75 kilometer pr måned. Jeg kan ikke engang køre fra Svendborg til Odense, så er de 75 kilometer slugt op.

Hvis du bruger app’en på ture over de 75 kilometer på samme måned (altså 1-2 ture), så koster det penge at bruge TomTom GO Mobile. Du kan således vælge den version, hvor du kan køre ubegrænset et år. Denne version koster 159 kroner. Vælger du en ubegrænset kørsel i 3 år, koster app’en 349 kroner. Og det er jo ingen herregård.

Skal der fremhæves ting om app’en, kunne det være, at

 • Den fungerer også offline
 • Den advarer om fotofælder
 • Den fortæller om den aktuelle trafiksituation dér hvor du er
 • Den sender dig hurtigt af sted til adressekontakter på din smartphone

Hent den på Google Play eller se mere på www.tomtom.com/navigation/android/go-mobile

Læs også

2 Comments

 1. Bo

  Ny og ny?? Det er vist så meget sagt… Kan se, at den seneste update af programmet er 31. oktober 2013.. Altså halvandet år gammelt…

  Reply
 2. Bo

  EDIT:
  Jeg retter lige mig selv.. Hvis at jeg nu søgte på TomTom Go Mobile, så kan jeg godt se at den er fra den 17, marts i år… Min fejl… Sorry.. 🙂

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.