Gratis tips til Gmail

Gratis tips til Gmail

Gmail er blevet kongen over alle mailsystemer. Så elementært og kortfattet har jeg lyst til at udtrykke min begejstring for Googles gratis e-mail, og lige siden jeg lærte at bruge Gmail på en lidt mere konstruktiv måde, er jeg blevet Gmailoman – altså afhængig af Googles postsystem. Herunder giver jeg mine personlige erfaringer med Gmail. Måske kan du bruge nogle af disse gratis tips og tricks til Gmail, og måske har du lyst til at bidrage herunder via kommentarsystemet.

Først og fremmest handler det om at skabe en række etiketter i Gmail, som du bruger når der skal sorteres elektronisk post. I mange mailsystemer har man et lignende koncept via mapper. Etiketter er med til at holde orden på dine indgående e-mails, og muligheden for at farvelægge disse etiketter gør det endnu lettere at holde styr på mails.

Filtre sorterer din post
Desuden er det helt uundværligt at oprettet regler (filtre) for mange af de mails jeg modtager. Eksempelvis modtager jeg en del pressemeddelelser, og her har jeg oprettet regler der hjælper mig med automatisk at lægge disse pressemeddelelser ind i dertil indrettede etiketter. Desuden har jeg oprettet en regel, som også lægger alle mails fra forummet over i en bestemt etiket. Dermed har jeg et samlet overblik over aktiviteterne i forummet – hvis jeg altså får tid til at scanne dem igennem.

Søgeboksen i Gmail er også blevet en af mine bedste venner. Ofte sker det at jeg skal bruge en bestemt mail fra en bestemt person eller med et bestemt emne. I gamle dage anvendte jeg Outlooks søgefunktion, men i forhold til Gmails ditto, er Outlook en gammel traver. Gmails søgefunktion er genial og lynhurtig.

Desuden er det let at markere vigtige mails i Gmail. Et klik på en enkelt stjerne betyder at den pågældende mail er nem og hurtig at finde, hvis og når du får brug for den. Dine stjernemarkerede mails lander i en bestemt etiket, som du let hiver frem, når du skal granske mails, der måske træner til en opfølgning. Ligeledes kan du markere mails som værende vigtige, og herefter vil sådanne mails være synlige under Prioiriterede mails.

Tjek al post i Gmail
Oprettelse af eksterne konti under Gmail er heller ikke svært. Det betyder at du kan koble mange emailadresser sammen med din Gmail, og dermed behøver du blot at læse din post ét sted: på Gmail.com. I dag er det yderst sjældent at jeg åbner mail i Outlook, idet al post også lander i min Gmail. Gmail har såmænd bare den fordel, at spamfilteret er langt bedre end Outlooks.

Du kan også skabe en kobling imellem din Gmail og din Google kalender. Det betyder i realiteten at du har en slags time manager til rådighed, hvor både mail og kalenderaftaler kan overskues. Og så er det jo en ekstra ekstra genialitet at Gmail og Google kalenderen er en integreret del af styresystemet på min HTC Desire mobiltelefon. Hvis der indgår post på min Gmail, får jeg automatisk besked på telefonen. Opretter jeg en kalenderaftale i min telefon, vil den automatisk kunne ses på min Gmail.

Eneste bekymring omkring Gmail er pladsen: er 7-8 GB nok? Ja, pladsen forsvinder jo på et eller andet tidspunkt, men så er det godt at man kan tilkøbe ekstra plads hos Google. Jeg har købt 80 GB ekstra plads til lige omkring 100 kroner om året. De penge er givet godt ud, for så er der også plads til en sikkerhedskopi af mine digitale billeder via Picasa.

Hvorfor er du pjattet med www.gmail.com ?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.