Gratis software til SSD

Gratis software til SSD

I mange år har vi været vant til at vores data lå på de gode gamle harddiske med fysiske dele som arme, skiver, plader og skruer. Disse harddiske har fungeret langt hen ad vejen uden problemer, men netop de fysiske dele har gjort, at de har været en anelse skrøbelige, og at de har haft visse udfordringer med hastigheden. Nuvel, hastighed er et emne med modifikationer, for jeg har i store træk været fuldt tilfreds med disse gode harddiske. Problemet opstod for nyligt ad jeg fik fingrene i en såkaldt SSD fra Adata. SSD står for Solid State Drive og er udtryk for en harddisk, der fungerer på en helt anden måde, end de traditionelle harddiske.

SSD er nemlig en form for flashbaseret hukommelse, som mange kender fra eksempelvis USB nøgler. Der er ganske få fysiske dele i en SSD, og hastigheden er markant højere end i en traditionel harddisk. I mange år har jeg anvendt programmer som diskdefragmentering og diskoprydning til at optimere ydelsen på harddisken, men med en SSD er situationen markant anderledes. Faktisk kan det være direkte skadeligt, hvis du defragmenterer en SSD, så lad endelig være med det. Dog findes der software, der kan optimere din SSD, og Adata har udviklet et program, der kan anvendes gratis af folk, der ejer en SSD fra Adata.

Der er tale om et stykke software, der hedder Adata SSD Toolbox. Det er en værktøjskasse med programmer og funktioner i forskellige afskygninger. Med denne Toolbox kan du overvåge og vedligeholde din Adata SSD. Det sker for eksempel via SMART teknologi, der leverer oplysninger om diskens sundhedstilstand og resterende levetid. Du kan også bruge et sletteværktøj, der er i stand til at slette alt fra din SSDF og bringe disken helt tilbage til fabrikstilstand. Toolbox indeholder også en funktion, der gør det nemt at hente nyeste firmware til SSD’en.

Toolbox kan hentes til Windows i både 32 og 64 bit versioner, og programmet er i stand til at gennemføre en fejlsøgning i din SSD: Quick Diagnostics, der kører en grundlæggende test på den din SSD, og Full Diagnostics, som afvikler en udvidet test og derfor koster mere tid. Det er dog ikke alle SSD’er fra Adata, der har glæde af programmet.

En komplet liste over ADATA SSD’er, der er kompatible med SSD Toolbox

Tilgængelighed

SSD Toolbox er gratis for alle, der har købt en SSD fra ADATA. Det kan hentes her

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.