Gratis sikkerhed til Windows 7

Gratis sikkerhed til Windows 7

Windows 7 er på trapperne. John Westcoast har testet styresystemet og her er 3 bud på gratis sikkerhed.

Jeg har over en længere periode haft tre gratis programmer kørende i Windows 7. Det drejer sig om Avast Antivirus, Vista Firewall Control samt Malwarebytes AntiMalware som desværre først er kommet til på min harddisk for nylig. Alle tre programmer kører upåklageligt på mine to maskiner med styresystemet Windows 7: den bærbare computer kører med en 32 bits version af systemet og den stationære med 64 bits af Windows 7. Lad mig i denne forbindelse sige, at jeg har disse versioner, fordi jeg deltog i en betatest af Windows 7.

Avast Antivirus er kendt af mange, og de laver et kanongodt sikkerhedskoncept. Her var der ingen problemer med installation, og jeg valgte høj On-Access-Beskyttelseskontrol, da det giver den højeste beskyttelse for de fleste ting. Jeg hentede også et nyt skin (udseende) til programmet, da det oprindelige er temmelig kedelig at se på. Jeg ved godt at udseendet ikke spiller den store rolle i denne henseende, men alligevel…Til sidst blev programmet registreret på Avasts hjemmeside, og efter indsættelse af tilsendte registreringsnøgle kører antivirus-programmet fuldt opdateret undervejs i et år.

Også på dansk
Vista Firewall Control fandt jeg ved en tilfældighed. Det skete efter at jeg havde bøvlet med det ellers super-gode program Online Armor, hviket havde resulteret i flere sorte skærme i Windows 7, så det kunne åbenbart ikke bruges. Jeg håber de på et tidspunkt får opbygget en ny version af Online Armor, der fungerer i 7eren. Det er firmaet Sphinx der leverer den gratis firewall Vista Firewall Control til Windows 7, og den kan hentes i enten 32 bits eller en 64 bits udgave. Igen var der ingen forhindringer under installationen. Programmet popper herefter selv op om man vil tillade diverse ting. Jeg har Vista Firewall Control kørende sammen med den indbyggede firewall i Windows 7, og det går fint uden problemer.

Det sidste sikkerhedsprogram Malwarebytes Anti-Malware har jeg som sagt ikke kendt så længe, men jeg har opfattelsen af det er effektivt til at finde og uskadeliggøre forskellige slags malware. Programmet kan opdateres jævnligt. Det er oversat til dansk, og du vælger selv om du vil scanne hurtigt eller en total systemscan. Netop Malwarebytes Anti-Malware bruges af mange, hvis deres maskiner er kapret af latterlige snasket software.

Avast Antivirus: www.avast.com/eng/download-avast-home.html
Vista Fierwall Control: www.sphinx-soft.com/Vista/order.html
Malwarebytes Anti-Malware: www.malwarebytes.org/mbam.php

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.