Gratis scanner tjekker programmer

Gratis scanner tjekker programmer

Computeren kan være fyldt med software, der på forskellig vis udgør fare for sikkerhedshuller. Et af de seneste eksempler er medieafspilleren QuickTime. Heri gemmer sig et sikkerhedshul, som skumle personer kan udnytte til at stjæle private informationer om dine handlinger ved computeren. Det betyder at hullet opsnapper diverse passwords, brugernavne samt detaljer om din netbank – hvis du altså ikke passer på. Et gratis værktøj hjælper dig måske tættere på en sikrere computer.

Det hedder Personal Software Inspector (PSI). Programmet er ikke produceret til at lukke de sikkerhedshuller du må have på computeren, men PSI scanner din maskine igennem og tjekker hvilke programmer, der udgør en sikkerhedsrisiko. Herefter hjælper programmet dig med afinstallation, opdatering eller hvad der nu skal til for at rette op på problemet.

Nu skal man ikke tro, at det udelukkende er små, ukendte programmer, som har problemer med risikoen. Da jeg scannede min Windows-pc, fandt PSI faktisk ballade i programmer fra Adobe og Java, og telefoniprogrammet Skype er heller ikke helt ufarligt. Secunia PSI giver brugeren direkte adgang til de relevante sikkerhedsrelaterede rettelser fra producenterne for alle de ovenstående programmer – samt tusindvis af andre programmer.

Programmet gentager sig selv
PSI gør sit job udmærket. Jeg er glad for at programmet gjorde mig opmærksom på problemer med Java og Adobe Reader, men jeg har alligevel det problem med PSI, at det bliver ved med at gøre mig opmærksom på problemer med de omtalte programmer – til trods for at jeg har afinstalleret og installeret nye versioner. Der er jo ikke andet for at jeg må på den igen, men jeg står i disse sekunder og er i tvivl om programmet et genialt eller belastende.

Det er superrart at få en “neutral enhed” til at bedømme min softwares sikkerhed, men hvorfor gøre opmærksom på, at eksempelvis Flashplayeren til Microsoft Internet Explorer har to problemer. Her burde det være nok at sige: “Din Flash er usikker. Skift den ud”. Flash er afinstalleret fem gange nu via det indbyggede link, som PSI giver mig, og PSI brokker sig stadig. Programmet er godt men har åbenbart svært ved at registrere at jeg har lyttet til det.

Der er tale om et gratis program. Du skal downloade under en halv MB, og alt foregår på dansk. Prøv det!

Hvilke erfaringer har du med programmet?

http://psi.secunia.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.