Gratis programmer uden skrammel

Gratis programmer uden skrammel

Det der med at downloade gratis programmer fra nettet er efterhånden gledet en smule i baggrunden, synes jeg. Ikke fordi at folk ikke længere gør det, men det er bare blevet en naturlig del, og de færreste snakker ret meget om det.

Nettips vil så gerne dele ud af gode oplevelser, når det handler om gratis programmer, så vi er nødt til at vinkle historien, så den bliver en smule interessant. Derfor har jeg valgt at fortælle historien med følgende kant:

Sådan downloader du gratis programmer uden malware

Hvad siger du så? Lidt af en overskrift, ikke? Men nu er jeg så også nødt til at røbe hvordan du gør det. Inden jeg fortæller hemmeligheden, er jeg nødt til at give et konkret eksempel på gratis programmer, hvor man pludselig har fået hentet noget skrammel ind på computeren.

Vi tager et helt tilfældigt eksempel: opdatering af Java

Jo, du kender det helt sikkert. Pludselig banker din Java på døren nede ved uret, hvor programmet bekendtgør, at der er en opdatering klar til download. De fleste af os iler ned og klikker løs, så viføres sikkert hen til en sikker opdatering.

Efter få klik læner vi os tilbage i sikkerhed. Pyha. Godt at Java blev opdateret, inden nogen fik lænset bankkontoen. Hvad vi efterfølgende måske bander over, er at vores startside er kapret til anden side, og pludselig er Google erstattet af den ubrugelige søgemaskine Ask. Tsk!

Og hermed tilbage til overskriften: du kan faktisk nemt downloade gratis software til din computer og samtidig slippe for unødigt skrammelware. Her anbefaler jeg på det varmeste Ninite, som jeg tidligere har snakket om her på stationen. En gentagelse gør ikke noget.

På Ninite får du er vanvittig lækker liste over gratis programmer, som ligger lige til en omgang gratis download. Du kan vælge imellem mange lækkerier, blandt andre

 • Chrome
 • TeamViewer
 • Classic Start
 • Skype
 • FileZilla
 • VLC
 • Foobar2000
 • Java (!)
 • Paint.net
 • Libre Office
 • AVG
 • Malwarebytes
 • Evernote
 • Google Earth
 • Dropbox
 • Og mange andre

Nu gør du følgende med din mus:

 1. Du sætter et flueben ud for de programmer som du ønsker at downloade
 2. Du klikker på den grønne knap: Get Installer
 3. Du læner dig tilbage og nyder din kaffe

Det bliver næppe lettere. Hvis du allerede har nogle af programmerne installeret, vil Ninite tjekke om dine nuværende versioner skal erstattes af nyere.

Bliver det nemmere at hente gratis programmer uden skrammel?

www.ninite.com

Læs også

6 Comments

 1. Per Hansen

  Selv benytter jeg Ninite hver gang jeg skal reinstallere en maskine. Det fås ikke nemmere og de varmeste anbefalinger fra undertegnede er hermed givet.

  Reply
 2. Affi

  Yup, det er alletiders gode side, og der er en god spiller mere på banen, som ikke har fået den fortjente bevågenhed endnu. Prøv at tjekke den ud, for det er da så vigtigt, at man kan installere thttp://www.freenew.net/windows.htmrygt efter ny Windows er lagt på.

  Reply
  1. Carl Thørner

   Prøvede at hente MediaMonkey via “freenew”. Det skulle jeg aldrig have gjort. PC’en blev inficeret med en masse snavs, som jeg kun meden masse besvær har fået fjernet. Undervejs i installationsprocessen fjernede jeg fluebenet, så jeg skulle undgå at få tilbudt diverse ekstra “ydelser”.

   Summa summarum: Hent ikke programmer via “freenew”.

   Reply
 3. Allan Bojsen

  Hej Affi
  Jeg tjekker lige op på hvad vi kan gøre ved den næsten usynlige skrift. Godt link i øvrigt 🙂

  Reply
 4. Affi

  Jeg har hidtil brugt ninite, men sidste gang gav de mig den forkerte version af Java, så jeg prøvede FreeNew, og det kørte helt fint. I øvrigt et emne som tåler mange gentagelser. Jeg linker til artiklen på vores Facebook side + min egen. Hvorfor skal “alle mine 600+ venner dog gå glip af disse tips – lige til at bogmærke.

  PS. Skriften er noget tydeligere nu – når man kommentérer 😉

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.