Gratis oversættelse nemt

Gratis oversættelse nemt

Har du brug for en oversættelse af et ord, en sætning eller måske af en hjemmeside? Så kender du sikkert Googles oversættelsesservice, som findes som link på Googles forside. Den ligger øverst oppe i menulinjen sammen med Billedsøgning, Dokumenter, Blogs, Gmail og hvad Google ellers tilbyder af spændende godbidder. Ved at klikke på Oversæt, sendes du videre til en lille tekstboks, hvor du kan skrive det, som du ønsker oversat. Forinden vælger du hvilket sprog du indskriver og hvilket sprog du ønsker teksten oversat til. Et almindeligt scenarie er at man ønsker dansk tekst oversat til engelsk  – eller omvendt. Efterhånden som du skriver teksten, vil Google forsøge at oversætte teksten løbende. Det giver somme tider nogle ret mærkelige og til tider underholdende oversættelser.

Ud over at du kan skrive et ord eller en sætning i tekstboksen, kan du også indsætte en URL på en hjemmeside, som du ønsker oversat. Hvis du for eksempel falder over en artikel på en engelsksproget hjemmeside, beder du oversætteren om at se nærmere på en engelsk tekst, som du ønsker oversat til dansk. Du indsætter URL’en, og klikker på det fremkomne link, og vupti har du en oversættelse, som du måske kan bruge konstruktivt. En anden mulighed er at indsætte en knap i browseren. Ved at trykke på knappen, sættes oversættelsen i gang prompte.

Så nemt er det
Start med at surfe ind på http://translate.google.com/translate_buttons

Her får du en stor oversigt over forskellige sprog, blandt andet dansk. Fidusen ved oversættelsesknappen er, at du skal gemme knappen som en Favorit. Derfor gør du følgende, hvis du ønsker en dansk oversættelsesknap:

  1. Højreklik på Dansk
  2. Vælg Føj til Favoritter
  3. Svar Ja til at fortsætte (knappen ER sikker)
  4. I dialogboksen vælger du at knappen skal hedde Dansk
  5. Ud for Opret i, vælger du Favoritter
  6. Slut af med at klikke på Tilføj

Nu vil du under dine Favoritter have fået en knap, der hedder Dansk.

Når du efterfølgende lander på en udenlandsk hjemmeside, klikker du på Dansk-knappen og i løbet af et kort øjeblik vil Googles Dansk-knap have oversat teksten til dansk. Bliver det nemmere?

http://translate.google.com/translate_buttons

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.