Gratis musik på Bibzoom

Gratis musik på Bibzoom

Vidste du godt, at du kan låne gratis musik på internettet? Og der er endda en ordentlig stak musiknumre at vælge imellem. Det foregår på bibliotekernes musiktjeneste på nettet.

Tjenesten hedder Bibzoom, og den har efterhånden eksisteret en årrække. Det har dog ikke været alle landets biblioteker, som har været med i ordningen, og det er det stadigvæk ikke, men nu udvides antallet af biblioteker, så 70 biblioteker landet over tilbyder Bibzoom tjenesten for kommunernes borgere.

Og udvalget er som før nævnt pænt stort. Du kan låne musik i mange forskellige genrer: pop, rock, jazz, techno, klassisk og mange andre stilarter venter på dit download, og den gratis musik kan lånes i 7 dage. Herefter virker musikken ikke og kan slettes fra din computer. Du kan dog genlåne musikken, men først efter 30 dage siden sidste gang du lånte musikken. Databasen på Bibzoom indeholder mere end 10 millioner stykker musik, som du kan låne gratis, og kunstnerne får en bid af kagen. Det betyder at hvis du låner tre stykker musik af Steffen Schackinger, tilgodeses Steffen med en check fra de danske biblioteker ved årets udgang.

Inden du vælger at hente gratis musik, skal du installere et program til din computer. Når programmet er lagt ind på maskineriet, kan du afspille al den musik, som du orker at lytte til. Og du kan afspille den lige så ofte du vil i låneperioden. Bemærk at du også kan læse nyheder og artikler på Bibzooms hjemmeside. Forfatterne er musikredaktører fra landets musikbiblioteker, så kvaliteten burde være i orden.

 

Top 10-listen for Bibzoom

 

1.Lukas Graham

 

2.Adele

 

3.Bruce Springsteen

 

4.Medina

 

5.Pink Floyd

 

6.Tina Dickow

 

7.Coldplay

 

8.Leonard Cohan

 

9.Madonna

 

10.Elvis Presley

 

 

Lige uden for top 10 finder man:

 

11. Outlandish

 

14. LOC

 

15. Nephew

 

16. TV-2

www.bibzoom.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.