Gratis FTP med Filezilla

Gratis FTP med Filezilla

FTP! Hvad pokker er det? Står det for Forladte Tossede Piger, eller er det en forening for Frelste Tobenede Pansere? Nope, FTP står for File Transfer Protocol, og der er tale om et praktisk stykke software, som man anvender, når filer og mapper skal transporteres fra ét sted til et andet, typisk via internetforbindelsen. Det er blandt andet FTP, som mange webmastere anvender, når de skal overføre filer fra harddisken til webhotellet. Et af de bedste FTP-programmer hedder Filezilla, og selv om det er helt gratis, er der virkelig tale om et kvalitetsprodukt.

Først og fremmest skal Filezilla roses for den meget brugervenlige brugerflade, hvor programmet er tilpas tilsat med knapper i forskellige formater. Desuden er programmet blevet til, idet en masse mennesker over er kommet med input til forbedringer (open source tankegangen), og det betyder at programmet gennem de senere år langsomt, men sikkert er blevet et stærkt produkt.
Men hvad kan det så, dette FTP-program? Det kan faktisk en hel del, hvilket nedenstående illustrerer tydeligt:

  • Upload/download af filer og mapper
  • Genoptagelse af Upload/download
  • SSL sikre forbindelser
  • Kryptering af data
  • Firewall support
  • Drag & Drop

Personligt anvender jeg Filezilla med stor tilfredshed, når jeg lægger filer og mapper op på mit webhotel. Det er utroligt nemt at tage i brug, og du kan oprette flere konti, hvis du bestyrer flere forskellige websites via den indbyggede Site manager. Pånedenstående hjemmesideadresse finder du i øvrigt en god guide i at tage programmet i anvendelse. Programmets installationsfil er på blot 3,3 MB, så de fleste burde kunne være med.

http://filezilla.sourceforge.net/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.