Gratis CMS kursus: Sitemagic

Gratis CMS kursus: Sitemagic

I denne periode er jeg blevet meget optaget af WordPress, som efter min mening er verdens bedste CMS i øjeblikket. WordPress er open source og gratis at tage i anvendelse, hvis man ønsker at bygge sin egen hjemmeside op. Der findes i tusindvis af plugins og designs til WordPress, og løber man ind i problemer, er der som regel rigtig god hjælp at hente ude på internettet. Men der findes mange andre gode CMS løsninger. En af de mere ukendte er dansk og hedder Sitemagic. Årsagen til at Sitemagic endnu er ukendt skyldes dens levealder. Sitemagic er ganske vist startet op i 2006, men det er – så vidt vides – først nu at den for alvor er udviklet færdig og parat til det store marked.

Manden bag Sitemagic hedder Jimmy Thomsen, og han startede opbygningen af Sitemagic, da han selv var ked af de CMS løsninger, der lå ude på nettet. De var for komplekse, besværlige at bruge og manglede efter Jimmys mening kvalitet. Han satte sig for at producere sit eget CMS, hvor koden var sikker og god, der skulle være rigeligt med udvidelsesmuligheder, systemet skulle være sikkert, hurtigt og godt og så skulle det være brugervenligt og sjovt at arbejde med. Desuden skulle Sitemagic være et system, som andre webdesignere kunne udvikle designs til, så Jimmy tog arbejdshandskerne på og gik i gang. Nu er Sitemagic klar til den helt store introduktion.

Nu har jeg kun snuset til systemet ganske kort, men umiddelbart ser det mere end lovende ud. Sitemagic byder på spændende udvidelsesmuligheder og er naturligvis klar til at blive sat i forbindelse med profiler på sociale medier. Kontaktformularer, integration af Analytics, YouTube videoklip samt en god filmanager og billedgalleri gør det enkelt at arbejde med Sitemagic. Min gode ven Frank har bygget nogle hjemmesider op i Sitemagic, og han er mere end begejstret. Sitemagic kaperer også den vigtige søgemaskineoptimering, således at sites der er bygget i systemet og så er gode venner med Googles søgerobotter.

Gratis CMS kursus i Odense

Nu kan du komme på et gratis CMS kursus, som naturligvis udelukkende fokuserer på Sitemagic. Det finder sted lørdag den 13. juli i Odense, og du skal blot medbringe egen pc med netadgang. Herefter får du et indblik i Sitemagics muligheder, herunder hvordan du designer din hjemmeside og hvordan du føjer ekstra funktionalitet til dit website. Der bliver taget udgangspunkt i en case, og du lærer at installere og starte Sitemagic op fra bunden.

På hjemmesiden kan du læse meget mere om Sitemagic, hvor du blandt andet kan afprøve en demo af systemet. CMS guiden bør du også lige kaste et blik på, hvis du ønsker at installere Sitemagic på dit webhotel. Selve Sitemagic løsningen fylder blot 3,7 MB og den hentes som en zipfil, som pakkes ud og overføres til webhotellet. Læs yderligere om ibrugtagning på hjemmesiden.

Gratis CMS kursus

www.sitemagic.org

Læs også: Hvilken CMS skal jeg vælge

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.