Gratis CMS: CMS Made Simple på dansk

Gratis CMS: CMS Made Simple på dansk

CMS-løsninger kan være nogle dyre karle at stifte bekendtskab – men her er en af de gratis løsninger. Det er endda en CMS løsning på dansk. Den hedder CMS Made Simple.

Efterhånden må jeg nok erkende, at jeg har en udpræget svaghed for CMSer, altså Content Management System, som er lig med en nem måde at vedligeholde og opdatere hjemmesider på. Indtil videre har det ikke påvirket mit privatliv, men jeg vil ikke være overrasket, hvis det sker inden længe. Det seneste system, der har været igennem mine buttede barnefingre, er ”CMS Made Simple”, som også findes i en dansk version. Et system der lover at være enkelt og intuitivt, men holder det?

CMS Made Simple også på dansk

Ja, faktisk fungerer systemet rigtig glimrende og er både simpelt og overskueligt. Eneste anke er, at den desværre er lidt kræsen med din webudbyder. Forvent eksempelvis ikke, at du kan køre systemet, hvis du benytter webhotellet Surftown. Der findes heldigvis gode danske hoststeder, hvor CMS Made Simple fungerer uden problemer, og det er egentlig mere udbydernes fejl, end det er CMSets. Ud over det lille problem med hosting, er jeg ikke stødt på besværligheder. Trods den enkle brugerflade er der rig mulighed for at tilpasse CMS Made Simple, så det passer til netop dit site. Det gælder både udseende og funktion.

En anden ting som er vigtig for mig, når jeg skal vælge CMS, er hvor meget der bliver udviklet på det. Jeg har før brændt nallerne på systemer, hvor der stort set ikke blev udviklet mere. Og det er altså ikke sjovt at flytte en eksisterende side over til et nyt CMS. Heldigvis sker der en masse rent udviklingsmæssigt og dette CMS Made Simple er netop blevet nomineret til en temmelig prestigefyldt pris for CMS systemer, så jeg har fuld tiltro til, at systemet fortsætter med at udvikle sig.

Hvis du mangler et system til din hjemmeside, vil jeg forslå, at du tager et kik på CMS Made Simple. Glem dog ikke WordPress!

www.cmsmadesimple.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.