Gratis bredbånd til alle

Gratis bredbånd til alle

Internettet har for længst overhalet fjernsynets status som det mest populære medie i de danske hjem. Mange borgere undværer hellere tv frem for internettet, og efterhånden er de fleste hjem med danskere i den skolede eller arbejdsduelige alder på internettet. Vi er hver især knyttet til en eller anden udbyder, og det er ofte ensbetydende med, at de velstillede har hurtige linjer, mens andre må nøjes med halvlangsomme skodlinjer. Måske er det på tide at den danske regering agter at stille gratis internet til rådighed for os?

Den spanske regering ser ud til at starte noget tilsvarende op. Det skriver CNet. Internet skal være en såkaldt Universal Service, hvor målet er at alle spanske borgere får internetforbindelser på minimum 1 MBit inden år 2011.
I oktober foreslog den finske kommunikationsminister et tilsvarende forslag: når vi rammer den 1. juli 2010, skal alle finner – altså finske folk – have adgang til en forbindelse på minimum 1 MBit. Hvis nogen synes det lyder en anelse snoldet med blot 1 MBit, er det også grundtanken, at hastigheden løbende skal sættes op.

Et lignende forslag er også oppe at vende i den amerikanske kongres, og det forventes at der ligger en køreplan klar til februar 2010. USA’s projekt er dog en smule større end det finske. Der bor godt 5,3 millioner mennesker i Finland. Tallet for USA er 300+ millioner. Derfor vil det amerikanske forslag løbe op i en udgift på mellem 20-350 milliarder dollars.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.