Gratis alternativ til Powerpoint

Gratis alternativ til Powerpoint

Til hverdag underviser jeg i it, herunder i Office-pakken. Et spørgsmål jeg ofte løber ind i er om der findes gratis alternativer til Powerpoint, det gode og populære præsentationsprogram fra Microsoft. Og svaret er: Ja, det gør der, men efter min mening er de ikke lige så gode som Powerpoint, men jeg er jo også lidt af en Microsoft-dreng. Lad os se på mulighederne for en gratis pendant til Powerpoint.

Google Docs
Google er naturligvis med på banen. De driver deres egen lille gratis kontorpakke med tekstbehandling, regneark og præsentation. Du kan oprette nye præsentationer i Google Docs, eller du kan hente eksisterende præsentationer ind i Docs-verdenen, hvorefter du eksempelvis eksporterer til pdf eller deler med kolleger via nettet. Google Presentations er et godt alternativ til Powerpoint.
https://docs.google.com

Prezi
Prezi er en anden mulighed, som jeg – indrømmet – ikke kender særligt godt. Dette er også et online værktøj, hvis du bruger den gratis model. Her får du mulighed for at skabe gratis præsentationer, og du har 100 MB at boltre dig på. Til gengæld skal du leve med en reklame i bunden af din præsentation. Bestemt ikke optimalt. Hvis du køber adgang til Prezi – fra 59-159 dollars om året – slipper du for denne ”skavank”.
www.prezi.com

Zoho
Zoho er en kontorpakke, der ligger og venter på dig på internettet. En del af pakken kaldes Zoho Show, og med dette program kan du hente eksisterende præsentationer ind og arbejde videre med dem, eller du kan skabe dine egne fra bunden. Desuden kan du samarbejde med venner og kolleger. Venner af Zoho roser denne mulighed og mener den er bedre end Google-alternativet.
www.zoho.com

280 Slides
Og endelig skal jeg berette at jeg netop har afprøvet styresystemet Jolicloud. En af de apps, der er præinstalleret i systemet hedder 280 Slides, som jeg slet ikke kender, endsige afprøvet – sig ikke at jeg er uærlig… Jeg åbnede applikationen og konstaterede at det ser ud som om at dette også er et præsentationsprogram. Brugbarhed? Tja…
www.280slides.com

Hvad foretrækker du?
Og så er der jo Presentation i Open Office samt LibreOffice pakkerne. Et absolut godt og fristende alternativ til Powerpoint. Hvad bruger du?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.