GPS fra Mio med indbygget tv

GPS fra Mio med indbygget tv

De er svære at undvære, hvis man først har fået dem indendørs i bilen. Nu præsenterer Mio GPS med indbygget digitalt tv.

GPS i bilen er et vidunder af denne verden. Det er stort set slut med diverse ordkløverier, når familien kører af sted, for gamle diskussioner om man skal til højre eller venstre forstummer, når GPS’ens myndige stemmer tager over og viser vej. Disse GPS-apparater fås i utallige indpakninger, og den ene model er smartere og klogere end den anden. Funktionaliteten i GPS’erne stiger, og det er den nyeste GPS fra Mio et godt bevis på. Mio har nemlig integreret digitalt tv i GPS’en. Dermed behøver man ikke at kede sig, hvis man alligevel godt ved, hvilken vej man skal køre. Så slår man GPS’en fra og tuner ind på fjernsyn i stedet.

Auto-tuning og højttalere
Den nye GPS-serie fra Mio består af to slanke modeller: V505 med 4,7 tommer fladskærm og V735 med en pæn stor syv tommer fladskærm. Det siger sig selv, at man ikke kan forvente de helt store tv-oplevelser, når skærmene ikke er større, og man må også forvente at der skal en finindstilling til for at få et superbillede ud af apparaterne, men ideen med at integrere tv i GPS’erne er godt set. Auto-tuning gør det dog relativt enkelt at indstille tv’et, og to antenner sikrer et rimeligt signal. Den trykfølsomme skærm og fjernbetjeningen gør det nemt at finde frem til de enkelte kanaler, og de indbyggede højtalere sikrer fuldstændig tv-oplevelse.

Begge modeller har EPG (Electronic Programme Guide) inkluderet, og denne tjeneste giver en programoversigt på syv dage. Så behøver man ikke at lede efter den seneste tv-oversigt fra avisens bagerste sider. Apparaterne indeholder desuden en lokal søgning. Det betyder at man via Bluetooth-forbindelsen til mobiltelefonen kan søge på ord som eksempelvis kaffe, pizza eller internetcafe. Herefter får man en liste over de nærmeste cafeer, pizzeriaer eller internetcafeer i nærheden frem på skærmen. Ud over at hjælpe med at vise vej og tv, er modellerne også udstyret som en slags mediecenter, der afspiller videoer, fotos og MP3-musik.

Er du på udebane?
– At inkludere en digital TV-modtager i vores navigationsenheder er et naturligt skridt på vejen mod at gøre GPS’en til en fuldstændig multimedieenhed. V505 og V735 kombinerer vores førende nagivationsteknologi med muligheden for at se hundredvis af TV-kanaler i hele Europa. Det er den perfekte rejsekompagnon for familien, der selv kører på ferie eller til professionelle chauffører, der kan bruge den i kørepauserne, siger Peter Anderson, nordisk chef for Mio.

Nu er det primært GPS’en, som folk formentlig er ude efter, og med Mios nye TruMap Views får man et læsevenligt kort, der gør navigationen mere overskuelig. For at gøre navigationen i byområder endnu mere enkel har kortene desuden mere end 1.000 3D landemærker, og TruMaps er lavet, så det ligner et almindeligt papirkort, hvilket gør det læsevenligt og overskueligt. Mio leverer også en såkaldt Point of Interest, hvor man får hjælp til bestemte lokationer, for eksempel indkøbssteder, hoteller, benzinstationer, parkeringspladser og idrætsanlæg. Det er en meget nyttig hjælp, hvis man lander et fremmed sted, hvor man er helt ”på udebane”.

Vejledende priser:

V505 – 2.499 DKK
V735 – 3.499DKK

www.mio.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.