Gøre store billeder små

Gøre store billeder små

For nyligt modtog vi en e-mail fra familien i Jylland. De sendte os en sød hilsen, hvor de også vedhæftede to billeder fra juleaften. Det er altid hyggeligt at modtage billeder fra familien. Men! Da vi åbnede billederne, fyldte de henholdsvis fire og fem MB. Billederne blev taget med et nyere digitalt kamera, og her er standardindstillingen ofte, at billeder tages i den bedste kvalitet. Dette er anbefalelsesværdigt, men det betyder samtidig, at billederne fylder ret mange MB, og det kan blive noget juks, hvis billederne skal sendes som vedhæftede filer i en e-mail.

Shrinp Pic – nemt og hurtigt!
Her anbefaler jeg at man reducerer billedstørrelsen, så billederne sendes og modtages meget hurtigere. De fleste billedprogrammer magter at reducere billedstørrelser, men forleden dag faldt jeg over et ganske smart program, der gør det automatisk for dig. Helt gratis.
Programmet hedder Shrink Pic, og dets eneste funktion er at “shrinke”, altså reducere størrelsen på de billeder, som du vedhæfter en e-mail. Programmet lægger sig ned ved uret i Windows, hvor det holder øje med hvad du foretager dig. Hvis du på et tidspunkt er ved at vedhæfte et billede fra din harddisk, går Shrink Pic i aktion: det reducerer simpelt hen billedet uden at du behøver at røre en finger. Programmet reducerer selv størrelsen, men du indstiller selv hvor grundigt programmet skal gå til værks.

Shrink Pic virker til de gængse metoder til mail-afsendelse, det vil sige til Outlook, Outlook Express, Hotmail, Gmail og hvad der ellers er af muligheder. Jeg testede programmet, da jeg ville afsende en mail med to vedhæftede billeder. Originalbillederne var på 4000 KB pr styk, men efter at Shrink Pic havde haft en finger med i spillet, var størrelserne reduceret til omkring 100 KB. Effektivt må man sige. Jeg skal for god ordens skyld huske at fortælle, at Shrink Pic ikke ændrer på originalbillederne. De vil stadig forblive på harddisken i den gode kvalitet.

www.onthegosoft.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.