Googletelefon fra HTC: Magic

Googletelefon fra HTC: Magic

Google kan andet end at servere gode søgeresultater. De er også skrappe til at udvikle systemer til mobiltelefoner.

De dage, hvor en mobiltelefon blot var et apparat til samtaler, er ovre. I dag er der helt anderledes  boller på suppen, når det handler om moderne mobiltelefoner. De kaldes også for smartphones, og det passer: der er virkelig tale om ganske smarte telefoner, der kan meget mere, end man lige regner med. iPhone er uden tvivl den mest omtalte mobiltelefon på verdensplan, men nye og alternative konkurrenter dukker op. En af disse hedder HTC Magic.

Særdeles brugervenlig telefon
Det helt særlige ved HTC Magic-telefonen er dens operativsystem. De mest almindelige systemer hedder Windows Mobile eller Symbian, men HTC Magic er udstyret med et system, udviklet af søgemaskinegiganten Google. Deres styresystem til mobiltelefoner hedder Android (udtales ”an-drøjd), og Android anses for mange eksperter for at være et system, som vi kommer til at se meget mere til. En af de telefonproducenter, der anvender Android, er HTC. HTC en af klassens dygtige elever, når det handler om moderne smartphones, og HTC har gjort et scoop ved at indbygge Android i en af deres nyeste modeller, HTC Magic.

Efterhånden er jeg begyndt at indrømme, at jeg er særdeles betaget af de moderne telefoner. Det var da også med stor spænding, da jeg åbnede op for pakken, da jeg fik lov til at kaste mit nysgerrige syn på HTC Magic. Det er ubetinget en dejlig og brugervenlig telefon med touch screen og tilpas antal knapper, og min påstand må være, at den er nemmere at finde rundt i – i al fald i forhold til nogle af konkurrenterne, som bruger andre operativsystemer. Android er supernemt at navigere rundt i, og samarbejdet med HTC har resulteret i en smartphone, der lever op til sit navn.

Genial og tidsbesparende
Telefonens form gør den behagelig at have i hånden – også i længere tid ad gangen. Det fandt jeg ud af, da jeg forskede rundt i telefonens skatkamre den første dag, hvor den var i min besiddelse. Det er en relativ let telefon, og især vægten bliver til stadighed en større magtfaktor for fremtidens telefoner. Hvis de er for tunge, bliver folk trætte af at snakke i dem. Materialet er plast, hvilket sikkert afskrækker nogen, men telefonen virker solid og robust, og man skænker det egentlig ikke en tanke, når man først har erkendt, at sådan er det bare. Telefonens 3,2 tommer skærm medfører gode skærmoplevelser – også når man surfer på internettet – og hvis man drejer telefonen 90 grader, ”følger skærmen automatisk med”.

Lige under skærmen sidder seks diskrete knapper samt en trackball, altså en slags mus, man anvender til forskellige formål. Knapperne er intelligent sammensatte, og man har sparet på overflødige ting. Det skal HTC have mange tak for. Telefonens menu-knap åbner op for en række spændende muligheder, og det gælder især hvis man anvender nogle af Googles tjenester, for eksempel deres gratis mail og kalender.  Når man logger ind i disse tjenester via telefonen, klarer den såmænd resten: al din mail hentes ind i telefonen, og telefonens kalender synkroniseres automatisk med din kalender på internettet. Genialt og særdeles tidsbesparende.

Brugervenlig fætter
Dertil skal lægges et flot udbud af ekstraprogrammer, som kan hentes gratis til telefonen. Dette foregår via funktionen Market, som er en slags bibliotek, fyldt med masser af gratis spil, gadgets og programmer til telefonen. Få klik og vupti: så er det installeret uden at du reelt foretager dig det helt store. Man opdager dog også, at der er skabt meget tidsspilde og fyld til Android. Det fylder lidt på minussiden, og det samme gælder indtil videre det indbyggede tastatur i telefonens skærm. Man skal simpelt hen vænne sig en del til denne måde at skrive beskeder, mails og webadresser på, og her savner jeg i høj grad mit rigtige tastatur på min SonyEricsson Xperia X1.

Min fascination af HTC Magic er dog stor, og jeg kunne sagtens overtales til at købe sådan en fætter. Brugervenligheden er enorm, og telefonens forside minder på mange måder om mit Skrivebord i Windows. Her er det ligetil at oprette genveje til favoritprogrammer og -webadresser. Det bliver uhyre spændende at følge samarbejdet imellem Android-systemet og HTC. De er sluppet pænt fra deres debut, og konkurrenterne bør have ekstra fokus på HTCs lille ny. Den kan gå hen og blive en sand kioskbasker.

HTC Magic – specifikationer
512 MBRAM hukommelse
113 x 55,56 x 13,65 mm – 116 gram
3,2 tommer trykfølsom skærm
GPS
Wi-Fi
3,2 megapixel kamera

www.htc.com/dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.