Googles netbook: Chromebook Cr-48

Googles netbook: Chromebook Cr-48

Google præsenterede for nyligt deres Cr-48 – firmaets bud på tidens smarteste netbook, altså sådan en bitte bærbar, der er så lille, at den ikke kan hedde en laptop. På denne Google netbook hedder styresystemet Chrome, hvilket mange måske kender fra Googles browser. Den hedder nemlig også Chrome. Nu har jeg ikke haft sådan en Chromebook i hænderne, men med interesse læste jeg en artikel hos engelske PC Advisor, som nævner en række fordele og ulemper ved Googles bærbare pc. Du får nogle af budskaberne her, og så anbefaler jeg dig at tjekke artiklen ud via linket nederst.

Ingen CAPS lock
Google gjorde det som mange andre måske har tænkt: hvorfor ikke slå den forhadte Caps lock tast fra? Det har Google gjort, men hvis man savner Caps lock kan den slås til i Funktioner.

Ikke nyt styresystem
Du lærer hurtigt at bruge Chromebook, idet den faktisk er bygget op omkring browseren af samme navn. Faktisk bemærkes det næppe, at du sidder i et nyt styresystem, hvis du er rimelig fortrolig med Chrome browseren.

Google konto
For at bruge denne bærbare pc fra Google kræves det, at du har en Google konto. Og når du først er logget ind i netbooken via dit login, så er computeren ”låst” til dette login. Det betyder at hvis den skal låses op igen, skal styresystemet nulstilles. En øv gange 8. Mindst!

Batteriets levetid
Der er tilsyneladende problemer med at afspille ens mediefiler. Til gengæld har netbooken et batteri med lang levetid. Faktisk kunne PC Advisor anvende maskinen i op til 8 timer. Ret imponerende, men det kommer naturligvis an på, hvor mange af pc’ens ressourcer du trækker på.

Ingen line-in
Paradoksalt mangler denne bitte netbook en line-in indgang. På dansk: hvis du ønsker at bruge en mikrofon, skal du bruge den, der er lagt ind i selve maskinen (oppe ved siden af webkameraet). Det er bare en skam, hvis du ønsker at bruge et headset med indbygget mikrofon, for det lader sig ikke gøre.

På Googles hjemmeside kan du læse mere om Cr-48 og du kan sågar anmode om et gratis testeksemplar. Vær dog ikke for optimistisk, idet Google skriver at de udvælger amerikanske brugere.

www.pcadvisor.co.uk/news/index.cfm?newsid=3259233

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.