Google vil straffe piratsider i søgeplaceringer

Google vil straffe piratsider i søgeplaceringer


Dårligt nyt for pirater sejlende på de syv have på Internettet: fra næste uge,


vil Google straffe sider der indeholder pirat musik, film og TV serier.


Søgegiganten vil simpelt hen nedprioritere sider indeholdende ulovligt materiale, ophavsretligt indhold.Annonceret i en blogpost . Det er en ny algoritme der vil tage hensyn til antallet af gyldige ophavsrettigheder et websted indeholder, og vil nedprioritere de værste syndere. Hvorvidt dette er et ægte forsøg på at bremse for pirateri, eller er det bare for at formilde de rettighedshavere der truer med at sagsøge Google, afhænger af dit synspunkt.


Google siger den nye algoritme vil hjælpe med at promovere legale kilder som Spotify.


MPAA (Motion Picture Association of America) kom med en erklæring efter Googles annoncering. Michael O’Leary, vice president for global politik og eksterne affærer, udtalte: “Vi er optimistiske og tror at Googles aktioner vil hjælpe at styre forbrugerne til de mange lovlige måder til at få adgang til film og TV-serier online, og væk fra uautoriserede sider, peer-to-peer-sider, og andre steder der stjæler det arbejde som andre har skabt og skulle have levet af.


” Vi vil holde øje med denne udvikling – Djævelen er altid i detaljerne – og ser frem til Google tager yderligere tiltag for at sikre at deres tjenester fremmer legitime virksomheder og skabere, ikke tyve.”


Google påpeger i øvrigt at de ikke er politi på nettet, og vil ikke fjerne nogen websider med mindre de modtager en gyldig ophavsret om fjernelse fra rettighedshaveren. “Kun rettighedshavere ved om noget er autoriseret og tilladt,” Kun domstolene kan afgøre om en ophavsret er blevet krænket, Google kan ikke afgøre, om en bestemt webside ikke overholder loven om ophavsret.”


Så er dette et ægte forsøg på at kæntre piraterne? Eller dækker Google bare sin egen ryg?


Kilde: Google og cnet.co.uk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.