Google straffer tomt indhold

Google straffer tomt indhold

Nettet er fyldt med hjemmesider, der desværre ikke altid er lige opdateret eller udstyret med relevante informationer. Der bygges nemlig hjemmesider i stor stil, hvis eneste formål dels er våben i søgemaskinekapløbet og dels at bringe oplysninger, som er hentet fra andre websteder. Disse hjemmesider opfatter Google som en slags lavkvalitets hjemmesider, og som det sker med jævne mellemrum går Google i gang med at rydde op blandt internettets hjemmesider. Denne oprydning frygtes af mange, især af SEO-hajer, der næsten ikke bestiller andet end at søgemaskineoptimere dagen lang – og natten med.

Men nu skal der altså ryddes gevaldigt op, og det er da også med en vis personlig skepsis, denne oprydning finder sted. Tænk hvis Googles robot anser Nettips for at være “low quality”? Så ryger vi endnu længere ned bagest i køen. Derfor vil jeg nu anstrenge mig med at leve kvalitetsindhold – hvis jeg magter det. Der er dog ikke noget at komme efter. Hvis Googles nye søgealgoritmer ikke matcher hjemmesiderne, mister disse hjemmesider anseelse i robottens øjne. Teknisk sagt mister disse hjemmesider vigtige pagerank point. Pagerank er et målbart middel, som beskriver hvor indflydelsesrig de pågældende hjemmesider er (populært sagt). Jo flere pagerank point, jo højere placering i søgeresultaterne.

Hvad betyder det hvis en hjemmeside som Nettips pludselig får “dårlige karakterer” af Google? Amerikanske undersøgelser viser at en rutsjetur nedad i Googles pagerank kan betyde en nedgang på 30-60 procent på besøgstallet. Et tal der med tydelighed demonstrerer Googles magt med henblik på online markedsføring: dårlige søgeresultater, færre besøgende.
Nu skal man ikke male hvem som helst på væggen, og Nettips satser på at vi stadig er relativt gode venner med Google. Vi kopierer ikke så mange tekster, og vi forsøger at bringe unikt indhold hver dag. Det sker via artikler som denne og via relevante tråde i debatforummet.

Tjek din hjemmesides pagerank på www.prchecker.info/check_page_rank.php

Mere info fra Google

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.