Google Places fuskere

Google Places fuskere

Fusker og fusker! Nu skal jeg passe på hvad jeg siger, men de kommende linjer handler om såkaldte firmaer, som på snedig vis forsøger at lade kunden tro, at de har med firmaet Google at gøre. Men det har fuskerne ikke. Og jeg skal måske ændre betegnelsen fra fusker til plattenslagere. For det er nemlig det, de er.

Nogle plattenslagere, som forsøger at narre intetanende kunder til at tage imod et godt tilbud, men tilbuddet er slet ikke så godt, som plattenslagerne påstår det er. Det jeg snakker om, er de såkaldte Google Places. Men først lige en mail jeg modtog forleden dag.

Kære Allan
Jeg håber du nyder din vinterferie? Og nu vil jeg så lige forstyrre dig med et spørgsmål:
Jeg har netop pr. telefon fået et tilbud fra Google om en placering på forsiden for ever og med gratis service til en pris (o. 3000 + moms ), engangsbeløb og langt under deres sædvanlige (som er 7-8000 om året ). Det lyder jo som et rasende godt tilbud og ihukommende at du engang sagde: “Slå til når Google kommer med et tilbud” er jeg jo stærkt fristet.
MEN jeg kan ikke få det på skrift, tilbuddet udløber kl.16 i dag og jeg kan simpelthen ikke vurdere om det er fup eller OK. Kan du gi’ mig et godt råd?
Fyren hedder Ryan og har tlf. nr. [fjernet], så jeg kan ringe tilbage til ham senere, hvis jeg skal sige “ja”.

Jeg ringede min ven op spurgte ind til Ryan og hans gode tilbud. Først havde jeg nemlig indtryk af at det handlede om Google AdWords, men her er det jo ren utopi at forestille sig at man via et engangsbeløb kan figurere statisk i Googles søgeresultater på udvalgte søgeord. Det viste sig også at handle om noget helt andet, nemlig Google Places som er det der dukker op, hvis du for eksempel søger efter en elektriker i Google. Her vil du formentlig opdage, at et kort dukker op øverst til højre med nogle små balloner på. Ballonerne indikerer hvor du finder en lokal elektriker. Lige netop denne del i Google er gratis for virksomheder. Det betyder altså at du som virksomhedsejer har mulighed for at få dit firma plottet ind på sådan et kort. Gratis. Du skal blot selv udføre et lille stykke arbejde.

Og dette lille stykke arbejder tager omkring et par minutter. Og det er altså dette stykke arbejde, som Ryan på bedste Låsby Svendsen maner blot ville tage 3000 kroner plus moms for. Billigt, ikke sandt? Plattenslager! Nej, spar pengene og undlad at støtte plattenslagere som Ryan og hans umoralske slæng, som udnytter folks nysgerrighed og til dels uvidenhed om Googles univers.

Sådan gør du:

  1. Surf ind på http://places.google.com
  2. Log ind – servicen kræver at du har et Google login (gratis)
  3. Klik på Tilføj virksomhed
  4. Angiv land og telefonnummer
  5. Klik på Find virksomhedsoplysninger
  6. [Hvis dit nummer er registreret til din virksomhed, udfyldes en række felter automatisk]
  7. Udfyld felterne
  8. Klik Indsend

Det tager nogle få minutter. Herefter går der nogle uger, hvorefter du modtager et ægte postkort fra Google. Jo, den er god nok: postkortet leveres af de kære røde postbude. På postkortet er angivet en slags pinkode, som du nu manuelt indtaster på en bestemt hjemmeside, som Google har oprettet. Når pinkoden er registreret hos Google, vil din virksomhed snart optræde som pæn ballon på et Google kort.

Ps. Jeg ringede til Ryan. Han tog ikke telefonen.

{fcomment}  

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.