Google News fylder ti

Google News fylder ti

Tillykke med fødselsdagen. Sådan skal det lyde fra Nettips til Google News, der fylder ti år her i september måned 2012. Google News har været en rød klud i mange nyhedsmediers øjne, fordi nyhedsmedierne har ment, at Google har deeplinket lidt for aktivt. Med deeplink menes, at Google har snuppet en del af overskrifterne på automatisk vis, og generer nyhedsmediernes historier på eget græs, altså i Google News. Det er i strid med mange landes medielovgivning, herunder Danmark, og dette har altså også betydet at Google News ikke har en dansk version af nyhedsoverblikket. Dermed kan vi danskere altså ikke læne os tilbage og slubre danske nyheder i os via Google News.

Google News findes i 30 forskellige lande, og styrken findes blandt andet i, at Google News kan linke til mange mediers omtale af samme nyhed. Dermed får man et varieret udbud af kilder, der omtaler nyheden, hvilket gerne skulle give et mere nuanceret billede af nyheden. Det er jo altid rart at få flere sider af samme sag. Google News henter overskrifter fra mere end 50.000 kilder, og man anslår at Google News har mere end milliard brugere – om ugen!

Ingen dansk version af Google News
The Times og Sunday Times har i et par år været et lukket land for Google News, men nu åbnes døren atter på klem for Google. Det skyldes sandsynligvis at de to aviser har erkendt, at den manglende tilstedeværelse hos Google er for kostbar, så nu kan man igen læse små appetitvækkere fra de to aviser på Google News. Klikker man på sådan en teaser, sendes man videre til hjemmesiderne, hvor man skal have pengepungen frem for at læse nyhederne i deres fulde længder.

Et blik tilbage i tiden fastslår:

  • September 2002: Google News fødes
  • Tophistorie 2003: Irak krigen begynder
  • August 2007: Videoresultater bliver en del af Google News
  • Tophistorie 2008: Obama vælges som amerikansk præsident
  • Tophistorie 2009: Michael Jackson dør
  • Tophistorie 2011: Bin Laden dør
  • Maj 2012: Nyheder i realtime (live)
  • Tophistorie i 2012 indtil videre: Det amerikanske valg

Som sagt er der ingen dansk udgave af Google News, men prøv den svenske, tyske, norske eller engelske version af nyhedssiden. Bemærk også at man sagtens kan læse nyheder fra Danmark, blot ikke på dansk!

https://news.google.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.