Google Image Swirl

Google Image Swirl

Så faldt man pludselig over noget nyt fra Google. Opdagelsen hedder Google Image Swirl, og navnet antyder jo helt grangiveligt at det handler om billedsøgning på et eller andet plan. Da jeg indtastede et søgeord – jeg skrev Android – fik jeg et søgeresultat, der minder en del om det ”almindelige” billed søgeresultat, men når man så klikker på et af billederne, sker der noget! Man ser pludselig at billeder på sin vis hænger sammen, og dette anskueliggør Google ved hjælp af små tråde, snore eller hvad vi nu skal kalde dem.

Almindeligvis fungerer Googles billedsøgning sandsynligvis på den måde at billedets filnavn samt ”omgivelser”, altså fra hvilken website billedet stammer fra og hvilken tekst billedet er sat i forbindelse med, og ud fra disse kriterier præsenteres et søgeresultat. Derfor har du sikkert i ny og næ opdaget resultater, hvor man tænker at Googles billedrobot vist er gået i halvsort! Google Image Swirl er vist nok et forsøg på at forbedre billedsøgningen, så den også kommer til at hænge sammen hyperlinkmæssigt.

Desuden vil billedsøgningen forsøge at kategorisere resultaterne. En søgning efter eksempelvis ”ringe” kan udmøntes i byen Ringe, De Olympiske Ringe eller vielsesringe. En søgning efter Paris kan kategoriseres efter den franske by eller den yndige frøken Paris Hilton. Det er ejheller utænkeligt at Picasas ansigtsgenkendelse får et ord at skulle have sagt i Image Swirl. Jo, der er mange muligheder. Hvad tænker du?

http://image-swirl.googlelabs.com/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.