
Så er det slut for Googles vedkommende med at være teenager. Den store søgemaskine og meget mere fyldte 20 år i slutningen af september, og man må sige at folkene bag Google er kommet langt de første 20 år i firmaets historie. Vi modtog en pressemeddelelse, og hvorfor ikke bringe lidt fra den i disse spalter.
Det startede i en garage i Californien for 20 år siden, hvor de 2 venner, Larry Page og Sergey Brin, fik den ide at de ville skabe lidt konkurrence til Yahoo og AltaVista. Det har de som bekendt fået pænt succes med, og en række spændende tiltag er røget med i kølvandet på virksomhedens vokseværk.
Kigger man på den varme danske sommer, skete der det, at antallet af Google søgninger på smartphone oversteg antallet af søgninger via computer, og når man først har sin smartphone fremme, kan man lige så godt tale til den. Derfor er flere og flere begyndt at indtale søgeordet i stedet for at skrive det i søgeboksen hos Google.
Men lad os kaste et blik på nogle interessante Google fakta:
- På verdensplan foretages der mere end 100 milliarder Google søgninger pr måned
- Over halvdelen af søgningerne sker på smartphones og tablets
- At google blev et dansk udsagnsord i 2002
- Googles søgemaskine findes på over 150 sprog
Hjælp til lidt af hvert
Vi bruger i højere grad Google til at komme med forslag til julegaveideer og den slags personlige ting. ”Hvad skal jeg ønske mig til jul” er et godt eksempel på det, men vi finder også god inspiration til rejser, kulturelle oplevelser og den slags via Google.
Desuden tager vi det efterhånden for givet, at hvis vi spørger til vejrudsigten i morgen, så regner Google selv ud hvor vi er og giver os vejrudsigten for det lokale sted. I gamle dage skrev man for eksempel ”vejret svendborg”, men i dag nøjes vi med at skrive ”vejret”.
Søgninger via din stemme
Og så er det altså ret interessant at det måske snart er slut med at indskrive søgeordet i Google. Stemmebaserede søgninger vokser med hastige skridt, og det er da også langt lettere at indtale ”hvad viser scala svendborg i aften” frem for at skulle indtaste sætningen via et besværligt tastatur på din smartphone.
Dette vil ligeledes være en stor hjælp for folk, som har svært ved at stave. Ganske vist er Google blevet meget bedre til at mistænke os for at have stavet forkert en gang imellem, og derfor vises søgeresultater for det Google tror, vi mente da vi skrev søgesætningen. Men der er vist ingen tvivl om, at stemmebaserede søgninger vil gøre livet lettere for os, når vi søger informationer.