Google Drive til hvad?

Google Drive til hvad?

Hører du til en af de mange, som allerede har installeret Google Drive, eller foretrækker du at vente indtil du ser de gyldne muligheder i at gemme filer i skyen? Så får du her en række ideer til, hvad du kan bruge din online lager plads til.

Backup
Selvfølgelig! Hvis du er bange for at din harddisk en dag skal stå af og gå til de evige jagtmarker, er det en god ide at tage en sikkerhedskopi af dine vigtige ting. Hidtil har vi brugt skiver og USB nøgler til den slags, men hvorfor ikke lægge din backup i skyen?

Billedgalleri
Du har netop været til din bedste vens bryllup. Du fik taget en række gode billeder fra festen, og nu kunne du godt tænke dig at de andre gæster kan få glæde af dine perler. Hvorfor ikke lægge billederne online, gøre dem helt private undtagen over for gæsterne, som du sender en ”invitation” pr. E-mail?

Dele filer
Dine kolleger og du er godt i gang med et spændende projekt, hvor I hver især har fået forskellige arbejdsopgaver. Du fremstiller PowerPoints, mens kollegerne nørder i Excel og Word. Hvorfor ikke lægge hele molevitten i én mappe i skyen, hvor I alle sammen har adgang til filerne?

Adgang overalt
Du er en del på farten, og måske har du som jeg somme tider spontant brug for nogle af dine filer. Desværre glemte du USB nøglen hjemme på skrivebordet. Hvorfor ikke logge på dit online lager, hvorfra du downloader de filer, som du står og skal bruge her og nu?

Synkronisering
Du arbejder sikkert ved forskellige computere som jeg gør, og du har sikkert også en smartphone. Det er irriterende at skulle sende filer til sig selv, når du ved at du skal bruge filerne på arbejdscomputeren i morgen. Hvorfor ikke lade din online lagerplads synkronisere filerne imellem computerne, så du altid har dine filer lokalt?

Hvilke fordele ser du ved online lager plads – og ser du også ulemper?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.