Google Drive en realitet

Google Drive en realitet

Så kom dagen, som mane webnørder som undertegnede har set frem til: Google udsender officielt deres Google Drive tjeneste, så du nu kan bruge Google og deres servere som opholdssted (læs: lager) for dine filer og mapper. Nu er sådan et online lager ikke en epokegørende og sensationel opfindelse, idet begrebet har eksisteret i en årrække, men Googles tiltag er interessant, idet det nu skal vise sig, om Google kan slå Dropbox og SkyDrive af pinden, som de førende på netop dette felt.

Google Drive er nu installeret på min MacBook Pro, og programmet bliver også installeret på de Windows pc’er som jeg omgiver mig med. Inden min begejstring når uanede højder skal jeg ikke undlade at udtrykke irritation over at Google forbeholder sig ret til at råde over det materiale, som jeg lægger på Google Drive. Dette står under betingelserne, når du installerer programmet, og dermed er det helt op til dig, hvor meget du vil lægge op imellem Googles grådige fingre. Nå, jeg tager nu chancen og installerer Googles onlibne lagertjeneste, og så må vi se om firmaet ikke drosler en smule ned på disse skærpede krav.

Google dumper på betingelserne
Når Google Drive er installeret, får du endnu en knap til rådighed i meddelelsesfeltet. Hvis du kender Dropbox, kan du stole på at ideen stammer derfra. Fidusen ved disse tjenester er, at de filer og mapper du placerer i Google Drive synkroniseres imellem de computere, hvorpå dit Google Drive er installeret. På dansk betyder det, at hvis du lægger et foto af en gris i Google Drive på computer 1, så vil grisen snart dukke op på computer 2, hvor du også anvender Google Drive. Uden at du behøver at løfte en finger. Ved første øjenkast ligner Google Drive min elskede Dropbox så meget, at jeg næsten tænker kopiering…

Teknisk set forærer Google dig 5 GB, som du kan skalte og valte med. Ønsker du mere plads, kan du købe den ved kasse ét hos Google. Priserne? 80 GB koster 20 dollars om året (cirka 100 kroner). 100 GB koster 5 dollars om måneden, altså beløb der nok ikke vil ruinere så mange herhjemme. Man kommer virkelig langt med 5 GB, hvis man udelukkende arbejder i simple filer som dokumenter, regneark og Powerpoints, men hvis du overvejer at bruge Google Drive som lager for fotos og MP3-filer, bør du straks gå i tænkeboks med henblik på forøgelse af lagerplads. Bemærk i øvrigt også at du skal have en Google-konto for at få lov til at bruge Google Drive.

Konklusionen på denne artikel er altså, at Google ikke skal roses for deres betingelser for brugen af Google Drive. Desuden havde jeg måske regnet med en smule mere originalitet, så produktet havde adskilt sig lidt mere fra Dropbox. Og så må jeg indrømme, at jeg nu er i 7 sind: skal jeg satse på Google Drive, eller skal jeg fortsætte med at bruge Dropbox, som jeg er vældig godt tilfreds med – eller skal begge tjenester benyttes…

https://drive.google.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.