Google Chrome OS

Google Chrome OS

Sad her i aften og så præsentationen af Google Chrome OS, og jeg må helt ærlig indrømme at jeg er skuffet, efter der har været så stor hype om det. Det ser ud til det først kommer om et år, maskinerne skal bygges af endnu ikke navngivne firmaer efter specielle specifikationer og det meste bliver cloud baseret. Selv om Google ved meget om mig, så er der ingen grund til de ved alt.

Umiddelbart ligner det en browser i Linux forklædning med flash hukommelse, der mest af alt er egnet til at se videoer på YouTube, tjekke mail og læse de sidste kommentarer på FaceBook. Selv Apple, der ellers holder deres brugere i ret stram snor, giver dem langt flere muligheder for at udfolde sig.

Et af kritikpunkterne ved Vista var, at folk skulle ud og investere i ny hardware, og det ligner noget af det samme her, og med de faldene priser på en almindelig laptop ville jeg da hellere investere i en laptop, hvor jeg kan smide min foretrukne Linux distribution på, den er også gratis, og hvis jeg har lyst også lige en Windows 7 på maskinen.

Konsolagtigt
Tror jeg overlever hvis mit styresystem er 10 sekunder langsommere om at starte op og jeg så har tingene liggende på min maskine i stedet for at være afhængig af at nettet er tilgængeligt.

Jeg ved ikke om Google håber på, at der kommer et fornuftigt styresystem ud af at udgive det som open source, men i den nuværende form ligner det noget der kunne bruges til en konsol med et par knapper der var programmeret til 3 funktioner, YouTube, mail samt FaceBook.  Alle sagde en overgang at Blu-ray var fremtiden og nu er den standard ved at blive overhalet både højre og venstre om, der er ingen garanti for det ikke også sker med de netbooks, som det ser ud til at Google satser på.

Flere meninger om emnet finder du her:
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/182656/google_goes_for_speed_security_in_chrome_os.html

http://www.informationweek.com/news/software/web_services/showArticle.jhtml?articleID=221900360

http://www.wired.com/gadgetlab/2009/11/google-chrome-os-ditch-your-hard-drives-the-future-is-the-web/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.