Good Old Games

Good Old Games

Det kan ikke siges anderledes, end at denne artikel går i en meget anderledes retning, end jeg ellers plejer at begive mig. Jeg er ikke Windowsbruger, og jeg spiller så godt som aldrig computerspil. Og det ligger mig fjernt at give mig til at reklamere for virksomheder. Ikke desto mindre kan man skrive lidt om denne, fordi idéen er interessant og meget gerne må inspirere andre leverandører.

GOG.com. Good Old Games. Computerspillenes parallel til kassen i butikken, hvor de gamle film ligger – men med ekstra fordele. Hjemmesiden sælger… ja, det kan man nok gætte… men dette er de bedre bud p ældre spil. GOG introducerer løbende nye tilføjelser af ældre spil. Man køber adgang til spillet og downloader installationsfilen. Der er ikke nogen former for DRM på dem, så man skal ikke slås med koder eller problemer med, at der er to computere i huset, men kun en mulighed for at installere dem på en enkelt.

De fleste spil til under 10 dollars!
Man betaler for adgangen, men det forbliver muligt at hente installationsfilen. Det vil sige, at man ikke bare er bundet til at downloade filen en enkelt gang – man har en virtuel hylde, når man logger ind, så man kan hente den, hvis den først downloadede fil havde en fejl, eller hvis man bare ønsker at installere igen på et senere tidspunkt. Interessant nok blev jeg gjort opmærksom på siden, fordi en Linuxbruger gjorde mig opmærksom på, at de var nemmere at installere på Linuxsystemer med Wine, fordi de ikke var inficret med alle de mere eller mindre magiske krypteringer, som man har, når man almindeligvis køber computerspil.

Jeg har indtil videre købt 4 spil p GOG, men der er rigtigt mange af disse spil, som jeg genkender fra dengang, jeg aktivt spillede. På samme måde som man finder film i tilbudskassen, som man ikke synes fortjener en plads i glemmebogen, på samme måde har jeg haft et glædeligt gensyn med en del computerspil, som jeg brugte rigtigt, rigtigt meget tid på – Thief 1 & 2-spillene, de fantastiske snige-spil, og Descent: Freespace 1 & 2, en rumsimulator, hvis grafikkvalitet fortsat er enormt imponerende for et par spil fra 1998 og 1999.

Har man sådanne spil, som man savner, så kan et besøg hos GOG anbefales. Priserne holder sig på nær enkelte undtagelser under $10, så dér burde de fleste kunne være med.

www.gog.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.