Gode råd ved ny pc

Gode råd ved ny pc

Har du investeret spareskillinger i en ny pc? Så kender du sikkert til det hestearbejde der ligger i at få vigtige data fra den gamle computer over på den nye. Man vil jo så gerne have at overgangen til det nye vidunder bliver så skægt og smertefrit som muligt. Amerikanske PC World giver nogle gode råd i en læseværdig artikel. Nettips har kigget magasinet over skuldrene og kommer her med et diskret resume. Vi anbefaler at du læser artiklen i sin helhed.

Back up
Først og fremmest skal du have sikret data fra den gamle computer. Dette er typisk dokumenter, regneark, Powerpoints, PDF’er og den slags. En nem metode til at sikkerhedskopiere den slags er ved hjælp af en USB nøgle. Husk også din musik, videoklip, digitale billeder og hvad der ellers måtte ligge af spændende sager. Mange ønsker også at hive Bogmærker, Favoritter eller hvad disse yndlingslinks ellers hedder. Nogen foretrækker at gemme de såkaldte Savegames.

Husk også at deaktivere eller afinstallere software, som du kun må installere en enkelt gang. Eksempelvis måtte jeg en gang ringe til Adobe, da jeg ikke kunne installere Photoshop en gang til. Jeg havde ellers formateret harddisken forinden, men her erfarede jeg at det somme tider godt betaler sig at afinstallere og derved ”løsslippe” licensen.

Desuden er det en god ide at bevare den gamle computer i nærheden. Det kunne jo være at du glemmer noget vigtigt de første uger efter nyindkøbet. Så er det rart at man har de gamle data ved hånden.

Slet crapware
Når den nye pc omsider er tilsluttet, vil du måske opleve at der allerede er installeret en masse software på maskineriet. Det kan for eksempel være en 60 dages gratis version af Microsoft Office, 90 dages gratis antivirus eller måske nogle uduelige spil med ægte øv-ikoner på Skrivebordet. Mit råd er: slet skidtet! Dette gøres via Tilføj/fjern programmer i Kontrolpanelet.

Når den ny pc er koblet til internettet vil du måske opdage at den tjekker diverse ting og sager. Her er det en god ide at lade den opdatere sig selv via Windows Update. Mange sikkerhedsbrister skyldes software, der ikke er opdateret. Overvej at installere PSI for at tjekke programmer på computeren.

Installation af ny software
Og så venter ellers en måske barsk omgang med at installere programmer på den nye computer. Det kommer naturligvis an på hvor meget software du er vant til at have liggende på harddisken. Nettips har tidligere skrevet om Ninite, der er en nem måde at installere software på pc’en. Du kan også overveje AllMyApps

Held og lykke med den nye pc.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.