Gode forslag til programmer

Gode forslag til programmer

Den seneste tid har jeg huseret en smule i Linux-miljøet. Linux Mint er installeret på en ældre pc, der knapt nok kunne trække Windows XP. Med Mint på denne maskine, er der pludselig pustet nyt liv og faktisk er det næsten som om, at maskineriet har fået tilført vitaminer, hestekræfter og godt humør. Det går bare derudad, og det er sjovt! Problemet for mig er at finde programmer fra Linux verdenen, som erstatter de programmer, som jeg er vant til at bruge i Windows. Her har jeg med glæde brugt websitet AlternativeTo.

AlternativeTo er en supernyttig hjemmeside, der er i stand til at foreslå alternativer til programmer, som du indtaster i søgefeltet. Endvidere er det således at brugerne på hjemmesiden anbefaler programmer, og derigennem får du en smagsprøve på kvaliteten af de programmer, der listes op i søgeresultatet. Her vil jeg give nogle eksempler på nogle konkrete søgninger, som jeg slog op på hjemmesiden.

  • IrfanView: Her foreslog hjemmesiden Picasa og XnView
  • Itunes: Foobar2000 og Songbird
  • Ad-Aware: Spybot og malwarebytes
  • PureText: Ditto og ClipX

Man kan filtrere søgninger, således at maskineriet kun skal foreslå software til eksempelvis Linux, Windows og MacOS. Desuden kan du klikke dig ind på en slags hitlister over software, som de fleste kan lide. Et klik i Linux universet fortalte, at mange kan lide Dropbox, VLC Media Player samt Firefox.

www.alternativeto.net

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.