Gode downloads til dig

Gode downloads til dig

Det er efterhånden et stykke tid siden, at vi har givet tips til gode downloads her på Nettips. Tiden iler, og den fokus som freeware en gang havde hos computerejerne, er dalet en anelse. Dette skyldes måske at vi efterhånden bruger en del online apps til vores små gøremål. Det skal dog ikke afholde os fra at bringe tips til gode downloads. Jeg faldt over en artikel på Lifehacker, og da den indeholder gode tips, synes jeg at det skal komme dig og de andre danske læsere til gode. Lad mig dog lige understrege, at jeg ikke kender alle programmerne, så prøv dig forsigtigt an, inden du går grassat med download-musen! Kommentarer er som altid velkomne herunder. Måske har du et endnu bedre tip, som kan gøre andre glade!

Fjern uønskede programmer

Når det kommer til programmer og spil på computeren, er det næsten lige så sikkert som amen i kirken, at du har behov for oprydning. Normalt bruger jeg Tilføj/fjern programmer i Kontrolpanelet på Windows, men jeg ved også at CCleaner kan gøre arbejdet for dig. FreeFixer er navnet på et andet program, der hjælper dig med at fjerne uønskede programmer.

www.freefixer.com

Alternativ Notepad

Hvis du står og skal bruge et simpelt tekstbehandlingsprogram, er Notesblok indbygget i Windows. Har du behov for et lidt mere sofistikeret program, kan du prøve med Notepad! fra Syncplify.me. Programmet kan en hel del, og du får blandt andet et bånd med knapper og ikoner – ganske som du kender det fra Word og PowerPoint.

www.syncplify.me/syncplifyme-notepad.html

Styr på mediefiler

Din computer indeholder en masse mediefiler. Musik, video og billeder er en stor del af de fleste harddiske, og det kan være svært at bevare overblikket. Med tinyMediaManager får du styr på dine videofiler og film. Det er et databaseprogram, der organiserer dine dvd’er og holder styr på skuespillere, instruktører og hvad der ellers er inkluderet i filmeriet.

www.tinymediamanager.org

I dag er det svært at bevare overblikket over alle de dejlige og gratis programmer, der ligger ude på nettet og venter på os. I min verden er der mindre fokus på programmer til computeren. Hvad det skyldes, er svært at sige. Jeg bruger mere og mere tid på min smartphone, hvor jeg holder øje med indgående mails og beskeder – et område som jeg udelukkende udførte på min Windows pc for få år tilbage. Desuden er jeg blever ret glad for min Chromebook, som er Googles forsøg på at skabe en brugbar computer til folket. Programmer på en Chromebook hedder apps, og du afvikler ikke programmer lokalt på din Chromebook. Til gengæld arbejder du online via apps som Google Docs og Pixlr, som er et online billedprogram. Jo, verden rykker, og snart er det måske slut med at installere programmer på computeren. Vi henter måske snart alt ude i skyen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.