Gode citater – her er de

Gode citater – her er de

Konfirmationstiden er nys overstået, og dermed kan en række talere ånde lettet op: talerne til konfirmanderne er overstået, og man kan gemme sine bevingede ord til en anden god gang. Et af de populære grundelementer i en tale er brugen af citater, som andre (kendte) personer har udtalt. At bruge gode citater kan sætte skub i talen, og de gode citater skaber ofte nyttige metaforer hos lytterne. Derfor kan det være en superfin idé at søge efter de gode citater på internettet. Og dette gøres blandt andet på nem vis, hvis du bruger WikiQuote, en pendant til verdens største online leksikon, Wikipedia.

Wikiquote indeholder en pæn samling af gode citater, og sitet er drevet på helt frivillig basis. I den danske afdeling af Wikiquote findes der 190 citatsamlinger, og disse stammer typisk fra film, personer, opdigtede figurer, politikere, kunstnere, regenter og sportsstjerner. Det indbyggede søgefelt gør det nemt at søge efter citater med bestemte ord eller at finde citater fra bestemte personer. Jeg søgte eksempelvis efter Fields, hvilket blandt andet gav følgende citater:

  • Jeg har det med kvinder som med elefanter: Jeg kan godt lide at se på dem, men jeg ville nødigt eje én.
  • Begynd hver dag med et smil – så er det overstået.
  • De har fundet urin i min alkohol.
  • En mand, der hader små børn og hunde, kan ikke være en helt skidt person.

Man kan som før skrevet også søge efter citater med bestemte søgeord. Som test søgte jeg efter citater, hvor ordet ”golf” indgår. Det gav følgende eksempler:

  • Golf er at ødelægge en god spadseretur.
  • Golf is for sissies!

Så næste gang du er på jagt efter de gode citater, bør du tjekke Wikiquote ud en ekstra gang.

https://da.wikiquote.org/wiki/Forside

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.