Goddag smartphone – farvel GPS

Goddag smartphone – farvel GPS

I de seneste mange år efterhånden har en af de faste bastanddele i vores ydmyge automobil været en GPS – du ved, sådan en tingest der fortæller dig, når du skal dreje til højre, venstre eller holden næsen ligeud, mens du kører rundt i samfundet.

For mange mennesker har GPS været ensbetydende med Garmin, mens andre eksempelvis har brugt Mio eller TomTom. Uanset hvilket mærke man har haft siddende i bilen, er det af stor betydning at GPS’en er opdateret, så den altid er klar over, hvilken strækning der er mest optimal at guide dig igennem.

Konkurrent til Mio

Nu har vores Mio GPS fået en konkurrent. Det er naturligvis familiens smartphones, som er ved at overtage roret i samarbejde med chaufføren, og dette er der flere årsager til. Dels er vores smartphone altid tændt og dermed hurtig at tage i brug, hvorimod vores GPS skal bruge 1-3 minutter på at tænde og finde satellitter. Dels er vores Mio GPS ikke opdateret de seneste år, og derfor kan vi aldrig stole på ”hende” 100 procent, når vi bevæger os ud i ukendte områder.

Sådan er det hverken med vores Android smartphone eller iPhone. Her er navigationen som regel opdateret, og derfor er vores smartphone blevet en mere stabil og troværdig makker, når vi skal fra A til B. Eneste udfordring ved dette system er at få vores smartphone placeret, så den er synlig for chaufføren. Det er netop her, at en lille smart gadget dukker op.

Neutron S – en supermagnet

Vores gadget hedder Neutron S, og der er tale om en bitte tingest på størrelse med en firkantet dansk 2 krone. Det smarte ved Neutron S er, at der er tale om en kraftig magnet, som har den gode egenskab, at dens magnet er pænt kraftig, så den holder godt fast på din smartphone under kørslen.

Det betyder at du kan klistre Neutron S fast et synligt sted, for eksempel tæt på din bilradio, og når du begiver dig ud på landevejen, klikker du din smartphone på Neutron S. Klikker er egentlig så meget sagt, idet magnetismen sørger for at holde disse 2 enheder forbundne med hinanden.

Ud over at du kan bruge Neutron S i bilen, kan den naturligvis også anvendes i hjemmet. Brug den som køleskabsmagnet. På den måde kan du have din smartphone hængende dér, mens du tjekker diverse opskrifter til madlavningen. Jo, Neutron S kan bruges til mange formål.

Personligt oplevede jeg at min Nexus 5 inklusiv cover er lidt for tung til, at jeg oplevede den store jubel. Dog må jeg konstatere at uden cover er Neutron S et glimrende middel til at hæfte min smartphone fast et belejligt sted.

Prisen for Neutron S er 180 kroner og er en udmærket gaveide. Neutron S kan købes online på nedenstående hjemmeside.

www.landberg.dk

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.