God bog om Photoshop CS5

God bog om Photoshop CS5

Selv om jeg ikke har megen forstand på mesterproduktet Photoshop, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det bliver placeret blandt mine fem favoritter, hvis jeg en dag skulle sætte brands på sådan en softwareliste. Jeg har snuset til Photoshop igennem nogle år, men jeg er aldrig kommet helt ind under kølerhjelmen i programmet – og kommer det nok heller aldrig. Det skyldes programmets fortræffeligheder og mangfoldigheder, og der er næppe den fotoopgave, som Photoshop ikke magter. Fascinationen af Photoshop er stor, og det er derfor med glæde at opleve bøger om Photoshop. En af de allernyeste tager endda udgangspunkt i den nyeste version, Photoshop CS5

Masser om raw
Bogen hedder Den digitale grundbog om Adobe Photoshop CS5, og den findes udelukkende i elektronisk form, altså i form på nettet. Intet papir! Det er forlaget Webbooks, som står bag udgivelsen af denne glimrende bog om Photoshop, hvor forfatteren Kenn Römer-Bruhn tager fat på 400 forskellige emner i Photoshop CS5. Nu er der heldigvis ikke kun tale om det skrevne ord i bogen, idet den indeholder en lang række gode illustrationer, som forklarer emnerne særdeles godt.

En god introduktion samt en række basisoplysninger indleder denne elektroniske bog, hvorefter Kenn Römer-Bruhn kigger på forskellige emner som for eksempel farve- og tonejustering, retouchering og fritlægning. Er man til det krævende, men nyttige raw-format, så kan du godt glæde dig til det kapitel. Bogen opdateres løbende, og der er allerede to andre kapitler i støbeskeen, som køberne får med helt gratis: Automatiseringer med Handlinger (Actions) og Udskrivning.

Webbook’en Den digitale grundbog om Adobe Photoshop CS5 indeholder følgende hovedkapitler:

  • Introduktion
  • Basiskendskab
  • Farver
  • Lag
  • Fritlægninger
  • Farve- og tonejusteringer
  • Retoucheringer
  • Kamerafunktioner
  • Camera Raw

Alt + Tab, en god ven
Kapitlerne er inddelt i underkapitler med masser af relevant information om CS5’erens muligheder. Heldigvis er indholdsfortegnelsen ganske nyttig, og links i samme gør, at man nemt og hurtigt “bladrer” frem til det kapitel, man ønsker at læse. Egentlig har jeg det allerbedst med it-bøger på tryk. Det er fantastisk rart at have bøger liggende ved siden af sig, mens man afprøver mulighederne i softwaren. Man kan dog sagtens vænne sig til denne elektroniske form, hvor Alt + Tab hurtigt bliver en god ven.

Prisen for Den digitale grundbog om Adobe Photoshop CS5 afhænger af hvilken version man ønsker. En tidsubegrænset version inklusiv mulighed for at udskrive bogen én gang, koster 499 kroner. Man kan også “nøjes” med at råde over bogen i x antal måneder, og j o kortere tid du ønsker bogen, jo billigere er den. Se meget mere om abonnement på hjemmesiden for Webboks.

Den digitale grundbog om Adobe Photoshop CS5
Af Kenn Römer-Bruhn
293 sider
Forlaget Webbooks

www.webbooks.dk/site/book-info.php?id=46

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.