Gemme / kopiere tekst i Firefox

Gemme / kopiere tekst i Firefox

Har du behov for at gemme tekst, som du somme tider læser i Firefox? Eller spurgt på en anden måde: har du ofte behov for at kopiere tekst fra en artikel, som du læser i Firefox, over i et dokument?

I så fald er tilføjelsen Highlighted Text To File måske lige noget for dig. Det er en gratis metode til at gemme markeret tekst i Firefox som en separat tekstfil. Og værktøjet er ligetil og ud ad landevejen. Det er heller ikke spor svært at komme i gang med denne extension til Firefox. Du henter Highlighted Text To File på nedenstående link, og sørger naturligvis for at gøre det i din Firefox browser, for det virker ikke til Internet Explorer!

Nemt at kopiere tekst fra Firefox

Når tilføjelsen er hentet og installeret, bør du bruge et minut eller to på at foretage nogle indstillinger for den fine extension. Eksempelvis har jeg som noget af det første valgt at mine gemte tekstfiler automatisk lægges i min Dropbox mappe. Desuden kan du vælge at tilføjelsen automatisk skal lægge dato og klokkeslæt ind i filnavne. Når indstillingerne er klaret, er du klar til at bruge Highlighted Text To File, og det er superenkelt:

  1. Du markerer noget tekst på en hjemmeside
  2. Højreklik på markeringen
  3. Klik på Save Text to File
  4. Skriv et filnavn
  5. Klik på Save-knappen

Og så er den faktisk ikke længere. Når du har klikket på Save, vil et lille vindue øverst i Firefox fortælle, at teksten er gemt. Altså, hvis du har behov for at gemme tekst i Firefox, er Highlighted Text To File bestemt værd at kaste et blik på. I mine øjne er det en oplagt extension til folk som undertegnede, der stjæler inspiration på nettet, men den er også ganske nyttig for studerende, som finder velegnet materiale på internettet.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/save-text-to-file/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.