Gem filer i Google Drive

Gem filer i Google Drive

Hvis du har en Google-konto, for eksempel en Gmail email-adresse, har du også adgang til et ”fjernlager”, hvor du kan gemme dine filer oppe i himlen, som man siger her i 2012.

Google Drive er navnet på fjernlageret, som vel også lidt populært kan sammenlignes med en USB nøgle, som du har på dig overalt, så længe du har internetadgang. Google Drive er vældig smart, og selv om jeg nok primært anvender Dropbox til denne form for lagring i skyen, så er Google Drive bestemt en ting, som jeg skal have kigget ekstra på i 2013. Nu er Google ude med et spændende tiltag.

Det sker i Googles egen browser. Den hedder Google Chrome, og ved at installere en ekstra lille extension kan du fremover gemme filer ved at højreklikke på dem. Og hvordan så det? Jo, du installerer Save To Google Drive, som er et gratis ekstraprogram til Google Chrome. Herefter vil du opdage en ny mulighed, når du højreklikker på billeder, pdf-filer, hyperlinks eller andre sager, du støder på i din netfærden. Når du gemmer ting og sager, lægges de i roden af dit Google Drive, men mon ikke at der i fremtidige versioner af denne smarte extension gives mulighed for at gemme i specifikke mapper.

Inden du får fuldt udbytte af denne extension, skal du (naturligvis) være logget på din Google konto, og så skal du – første gang du anvender fidusen – acceptere at programmet får adgang til din konto. Og husk at Save To Google Drive skal installeres i Google Chrome!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.