Går det galt i 2013?

Går det galt i 2013?

Antivirusproducenten Kaspersky Labs har udsendt en pressemeddelelse, hvor virksomheden gør opmærksom på potentielle farer i 2013. Overordnet set er der ingen af os, som skal føle alt for megen selvsikkerhed. Der vil herske farer overalt, postulerer Kaspersky, og hertil nævnes følgende farezoner.


Cloud
Cloud computing, altså at gemme og bruge data, der er lagret i cyberspace, vil blive angrebet på en eller anden måde. Banditter vil forsøge at trænge ind i folks og firmaers skyer og inficere indholdet. Vi bør derfor grundigt overveje hvor vi har vores sager liggende, og vi bør også overveje, hvor meget vi tør overlade til cloud services som Dropbox, Google Drive og SugarSync.


Apple er sårbart
Hidtil har det været en uskreven regel, at alle produkter fra Apple var sikre. Deres systemer var uigennemtrængeligt for banditter og virusser, men meget tyder på, at Apple-folket fremover skal tage sig lidt i agt, når de agerer ved computeren. Der er masser af malware på vej, og især udbredelsen af iPhone gør, at banditterne går efter at skade ejerne af disse elegante smartphones. Ejerne skal lære at det ikke er smart at jailbreake maskineriet, og at man altid skal tænke sig grundigt om, hvis man hopper på trådløse netværk.


Android er usikkert
Vi Android-ejere skal også passe godt på. Der udvikles mængder af malware til vores smartphones, og det anslås at 90 procent af malware til mobile enheder, er rettet mod Android, naturligvis på grund af Androids succes. En orm skulle være på vej, og denne fæle orm kan sende sig selv videre pr sms. Det handler derfor om at få installeret antivirus på Android smartphones, og så skal man være ekstra på vagt, hvis man rooter enhederne. Det tilrådes at have sikkerhedskode på telefonen, også selv om det er lidt træls at skulle indtaste koden hver gang telefonen tages i anvendelse.


Java, Adobe og Office
Kaspersky forudser også at der vil finde et stigende antal angreb mod Java, Adobe og Office-pakken. Det kan nemt gå galt, hvis man ikke får opdateret sine programmer, og det gælder faktisk alle former for software. Her kan jeg anbefale gratisprogrammet PSI


Pas på privatlivet
Vi skal også tænke mere over hvor meget vi vil finde os i, når vi er på nettet. De hjemmesider du besøger, Nettips inklusive, indsamler data om dig og dine bevægelser via cookies. De cookies Nettips lægger på harddisken er helt harmløse og uskadelige, mens andre firmaer tager markant anderledes metoder i brug. Firmaer vil således spore de besøgendes interesser og anvende disse informationer i markedsføringen. Tænk også på, hvor meget du skriver om dig selv på nettet. Her tænkes især på Facebook og lignende sociale medier. Deling på internettet er ikke ufarligt! Bemærk også at du risikerer at blive overvåget i stigende grad.


Hacker bøffer
Hackerne vil også gøre sig synlige i 2013. Vi har tidligere set fæle hackere i gruppen Anonymous, og denne samt lignende hackergrupper fortsætter ufortrødent i 2013. Disse grupper går både efter virksomheder og offentlige myndigheder, og bemærk at sådanne grupper ofte gør det af politiske årsager. De kæmper typisk for en sag, og bruger hacking som afpresningsmiddel.


Cyberkrig
En ny kold krig er på vej, mener Kaspersky Labs. Nationer vil bekæmpe hinanden via internettet, og det anslås at lande på tværs af landegrænser irriterer hinanden med virusser samt systemer, som kan stjæle fortrolige informationer. I værste fald udvikles systemer, der kan angribe atomkraftværker, energiforsyninger, transportknudecentre, finans- og telesystemer samt andre samfundskritiske installationer og infrastrukturer. Gisp.


www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.