Fuskermetoder i 2011

Fuskermetoder i 2011

Året nærmer sig sin afslutning, og traditionen tro byder december på en række tilbageblik. Det sker også i it-branchen, hvor firmaer forsøger at hente lidt PR hjem via spidsfindige pressemeddelelser. Det kan nu være meget godt med den slags, hvis bare de ikke er alt for overklistrede med superlativer om firmaernes egne superprodukter. Sikkerhedsfirmaet Bullguard, der leverer beskyttelse til pc’en, har netop sendt en mail ud til det skrivende folk, hvor de fortæller om nogle af de 5 punkter, hvor vi mennesker blev snydt i 2011. Og det gælder naturligvis ved computeren…


Falske mails fra banken
I gamle dage kunne danskere godt se, at der var fup og svindel på færde, når der kom phishingmails fra banditter, som udgav sig for at være fra diverse banker. Engelske mails fra engelske eller amerikanske banker. Dem slettede vi uden problemer. I 2011 begyndte vellignende mails fra danske banker at dukke op, og disse mails var skrevet i et næsten fejlfrit dansk sprog. ”Opdater din konto” eller ”Nogen har forsøgt at logge ind på din konto” var nogle af de falske meddelelser. Tanken bag var at franarre os vores bankinformationer, hvorefter gangsterne kunne hæve forskellige beløb eller handle på nettet.


Pas på Facebook og Twitter
Netsurfere fra hele verden er blevet mindre opmærksomme på alle de informationer, som de lagrer om sig selv her, der og allevegne. Og det er ikke ufarligt. Sociale medier som Twitter og Facebook flyder med personlige oplysninger, så man tror det er løgn, og vi stoler rask væk på, at disse sites behandler vores data med agtpågivenhed. Måske er vi for naive…


Skrøbelige smartphones
Hvor mange data har du liggende på din smartphone eller tablet? Hvad sker der, hvis den en dag lander i de forkerte hænder? Har du beskyttet dine personlige oplysninger, adresser, telefonnumre, logins og meget mere? Banditterne klapper i deres hænder over alle disse nyttige oplysninger.


Android Market
Android Marked er en guldgrube af apps, der kan det ene og det andet. Man finder snart apps til hvad som helst, og det kan være svært at holde download-fingrene i ro. Men pas på! Banditter programmerer også apps, og man skal bare være en anelse uforsigtig, så har du disse lyssky mennesker lagt ind på din smartphone.


Applikationer
Endelig skal du passe på de applikationer, der ligger på nettet overalt. Især på Facebook er der masser af disse apps, der gerne vil være gode venner med dig. De trækker nemlig dine personlige oplysninger ud af din profil, og så sælges disse informationer videre til tredjepart. Facebook er også berygtet for at være hjemsted for spyware, malware via chat, morsomme links og meget mere.


Hvad du kan gøre for at sikre dig og dermed undgå at blive snydt? Brug din sunde fornuft og et opdateret sikkerhedsprogram til computeren, tabletten og mobiltelefonen.


www.bullguard.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.