Fremtiden for Firefox sikret

Fremtiden for Firefox sikret

Mozilla-chef Gary Kovacs har indgået en ny aftale med Google.

Stiftelsen Mozilla og brugerne af stiftelsens produkter, noget som blandt andet omfatter browseren Firefox, kan nu ånde lettet op. Mozilla har fået en ny aftale med Google, noget som troligt vil sil sikre økonomien til stiftelsen i flere år fremover.

Fornylig blev det kendt at de to aktører, som på flere områder er konkurrenter, ikke var kommet til enighed da den forrige aftale, som har stået for omtrent 85 procent af indtægterne til Mozilla, forfaldt i november. I 2010 skal Google have betalt Mozilla omkring 100 millioner dollar for at være standard søgetjeneste i Firefox.

Der har været spekuleret i om den stadig voksende markedsandel til Chrome, og den synkende markedsandel il Firefox, har gjort det mindre interessant for Google at indgå en ny aftale med Mozilla, Det er da heller ikke sikkert betingelserne i den nye aftale er lige så attraktive for Mozilla som de tidligere har været.

På den anden side så taber Google for tiden markedsandele til Microsofts søgetjeneste, Bing, i alt fald i USA. Mozilla har allerede indgået en aftale med Microsoft om at tilbyde en version af Firefox hvor Bing er søgetjeneste. En udvidelse af aftalen med Microsoft til at omfatte alle Firefox-udgaver, vil kunne føre til at langt flere Firefox-brugere søger med Bing i stedet for med Google Search.

Sandsynligvis opnår Google også velvilje hos mange ved at selskabet støtter denne non-profit-virksomhed.

Ifølge offentliggørelsen fra Mozilla er indholdet i aftalen fortroligt, bortset fra aftalen har en varighed på mindst tre år, og at den skal bidrage til øget omsætning for begge parter.

-Under denne flerårige aftale, vil GoogleSearch fortsætte med at være standard søgeleverandør for flere hundrede millioner Firefox-brugere globalt, iger Gary Kovacs, administrerende direktør i Mozilla.

-Mozilla har gennem årene været en værdifuld partner for Google, og vi ser frem til at fortsætte dette gode partnerskab i årene som kommer, siger Alan Eustace, senior vicepræsident for søg hos Google, i kundgørelsen.

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.