Fremragende virusscan

Fremragende virusscan

Forleden dag gav jeg mine kursister et godt freeware tip: det gratis radioprogram TapinRadio, hvormed du kan lytte til radiostationer fra det meste af verden, hvis bare stationen har en netudgave. Det program var kursisterne pjattede med, så mange af dem skyndte sig hjem for at installere det. Dagen efter kom en af kursisterne og sagde, at manden nægtede at installere TapinRadio, idet det var fyldt med snavs.

Hvad? Snavs?

Det kunne jeg ikke forstå, så jeg måtte straks i gang m,ed at undersøge, om der virkelig var virus i programmet. Her brugte jeg den gratis virusscan med navnet Metascan Online. Her er der tale om en online antivirusscanner, der anvender intet mindre end 19 forskellige antivirusproducenters software til at tjekke filer for skidt og ragelse. Og servicen går relativt hurtigt. Forcen i programmet er altså at tjekke en fil, hvis den er under mistanke. Det kunne jo være at dit faste antivirusprogram ikke finder virus, men at andre gør. Og så skal man stoppe mens legen er god, ikke sandt?

Der findes mange af de anerkendte antivirusfirmaer iblandt de 19 udvalgte på Metascan. Dette er eksempelvis AVG, McAfee, Symantec, Avira, BitDefender, Bullguard, Eset og F-Secure. Metascan kan scanne filer, der er op til 40 MB store, og med denne service har du altså adgang til en frisk gennemscanning af en fil, hvis du er i tvivl om dens sundhed.

www.metascan-online.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.