Fremkaldelse af billeder på nettet

Fremkaldelse af billeder på nettet

I gamle dage, hvor mennesket anvendte de analoge kameraer med filmruller og den slags, kunne det tage evigheder (et par dage) at få ordnet en fremkaldelse af de billeder man snuppede på feriestederne. Man skulle ned i butikken, udfylde trælse kuverter med navn og adresse, aflevere ved disken og herefter vente nogle dage på det spændende resultat: gode billeder med for mange fusere – eller omvendt? I dag er det markant anderledes. I dag foregår det hele på din computer. Næsten da, for selve fremkaldelsen ordnes for det meste hos en ekstern fotoservice.

Knokleri i billedbehandlingsprogram
Den helt store fordel ved de digitale billeder er muligheden for at rydde ordentligt op, inden man bruger penge på at fremkalde billederne. De helt store kiks slettes ganske enkelt, og skulle der være billeder med en rodet komposition, klares dette i et billedbehandlingsprogram. Det samme kan gøres med lyssætning, kontraster og hvad der ellers skal rettes op på, før der er tale om fuldgode billeder. Disse arbejdsopgaver klarer man typisk på sin egen computer. Når forarbejdet er gjort, kommer den spændende del: at få billederne transporteret til en fotoservice, der lægger motiverne over på ordentligt fotopapir, og her er markedet helt enormt. Med masser af udfordringer.

Et af de største problemer ved fremkaldelse af billeder via internettet er selve overførslen af fotofilerne til fotosystemet. Mange brugere oplever frustrationen ved at skulle overføre deres billeder igen, hvis der opstår der problemer med overførslen – for eksempel hvis man kommer til at lukke overførselsvinduet eller hvis har en ustabil internetforbindelse. Så er maseriet med overførslen spildt.

Overførslen genoptages
PixelPrint er en online service, som tilbyder at fremkalde dine billeder. Pixelprint lancerer en service, som
husker din overførsel, hvis der går noget galt under overførslen. Her kan du nemt genoptage din bestilling. Når du genstarter din browser eller computer og surfer ind på hjemmesiden, vil din bestilling fortsat være tilgængelig. I løbet af få sekunder er du i gang med at overføre dine billeder. Man skal hverken oprette sig som bruger eller bruge koder for at komme i gang. Træk de billeder du ønsker at fremkalde fra computeren direkte ind i browservinduet eller find dem på din computer i stifinderen. Så er processen i gang. Og husk at denne proces tager tid, alt afhængig af tre ting: din internetforbindelse, antallet af billeder samt kvaliteten af disse. Jo bedre kvalitet, jo mere fylder de med deraf følgende længere uploadproces.

Billederne fremkaldes hos PixelPrint i Århus i et af Danmarks nyeste fotolaboratorier. Alle bestillinger afsendes med Post Danmark samme dag eller senest første hverdag efter at billederne er bestilt, så resultatet ligger i postkassen en-to dage efter. Nettips har ikke afprøvet servicen hos Pixelprint, og vi har ikke aktier i pågældende firma. Du finder mange af denne slags services på nettet, og vi råder dig – som altid – at se dig godt for, inden du vælger en service på nettet.

www.pixelprint.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.