Sådan ser du videoklip på computeren

Sådan ser du videoklip på computeren

Det er irriterende og træls: her har man netop hentet et videoklip ned på computeren fra internettet, og når man så dobbeltklikker på videofilen, sker der ingen verdens ting. Det dominerende medieprogram på computeren melder måske en mærkelig fejl, eller også foreslår programmet at man skal hente en codec på en kryptisk hjemmeside. Hvad gør man så? Et godt og gratis forslag er at du downloader et gratis program på nettet, der er i stand til at afspille langt de fleste video-formater. Programmet hedder VLC, stammer fra firmaet VideoLAN og virker både til Windows, Mac og de fleste Linux-versioner. Så burde der være dækning til de fleste.

Det, der kendetegner VLC er ikke et fancy og smart udseende, men den kendsgerning at det bare virker uden så mange dikkedarer. Programmet bliver løbende, og i december 2005 kom version 0.84, og nu er der så mulighed for at prøve testversionen af 0.85 test1. Som folkene bag programmet skriver på deres hjemmeside er der sket en del. Det kan indebære en risiko for fejl, hvis man anvender test-software, så hvis du vil være på den sikre side anbefaler vi at du downloader december-versionen, mens du – hvis du har mod på at være med på ”en tester” – henter version 0.85 test1.

Betjeningen er uhyre let
VLC giver som før skrevet mulighed for at afspille forskellige former for film, og hvis du har filmen liggende som en såkaldt img- eller iso-fil er det heller ikke noget problem. Dette kan du for eksempel bruge, hvis du overvejer den store filmaften med popcorn, cola og losseplads fra BonBon.
Her lægger du dine film ind på computerens harddisk, kobler en projektor til og på nul kommafem har du pludselig en minibiograf til rådighed, hvor den ene film afløser den anden uden de store indgreb fra din side af.

Programmet giver dig også mulighed for at afspille dine musik-cd’er, og endnu en smart feature i programmet er muligheden for at høre internetradio. Ved at trykke Vis > Spilleliste får du blandt andet muligheder til at høre over 3.000 radiokanaler på internettet, og der er desuden indbygget en Podcast Service Discovery, så der kan hentes diverse podcasts ned på computeren.

Spørgsmålet er så om du vil være en af de snart ti millioner mennesker, som har downloadet dette smarte program. Det fylder lidt over 16 MB, og når du har hentet ”pakken” ned fra nettet, skal filen pakkes ud hvorefter du er klar til at installere afspilleren.

www.videolan.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.