Fra VHS til computer

Fra VHS til computer

VHS videobånd er forældet, og tusindvis af bånd ligger og flyder. Hvorfor ikke overføre indholdet til harddisken på pc’en?

Her i huset har vi en pæn stak videobånd liggende. Det ene VHS-bånd efter det andet ligger rækkevis i en dertil indrettet papkasse, og med skam i pennen må jeg konstatere, at båndene udelukkende samler støv. Husets videobåndoptager er koblet fra fjernsynet, og i stedet er det en nymodens dvd-afspiller der udgør familiens apparat, når diverse købe- og lejefilm skal indtages med popcorn og cola. Det er faktisk lidt af en skam, for vi har nemlig nogle gode film liggende, som fortjener et gensyn. Desuden er der optagelser fra diverse festlige begivenheder i familien, som går i den visuelle glemmebog, fordi VHS-tiden er forbi. Inden sidste kapitel i den bog er skrevet, er det en god ide at få gemt indholdet fra videobåndene. I dag er det ret enkelt at gemme optagelserne i hjemmets pc. Det kræver lidt teknik og et program, og så er den ellers i vinkel. Se hvor nemt det er.

Alt i en pakke
Først er det nødvendigt med en boks, der kan ændre videobåndenes analoge signaler til digitale signaler. Computeren arbejder udelukkende digitalt, og hvis man skal gøre sig forhåbning om at kunne opleve videooptagelser på hjemme-pc’en, skal båndenes indhold altså digitaliseres. Hertil har man brug for en konverter. Den tyske softwareudvikler Magix har netop lanceret en komplet pakke, der hjælper folk som undertegnede til at få optagelserne gem i digital form. Det sker ved hjælp af pakken Magix Video Saver, som indeholder alt det, der skal til for at komme i gang med at redde VHS-stumperne. Videoer kan overspilles fra VHS til pc og brændes som dvd eller gemmes som videofiler, og det hele foregår superenkelt ved hjælp af Magix-produktet.

Går det hurtigt når du surfer på nettet? Waoo! Danmarks – måske – billigste bredbånd!

Ud over at pakken indeholder et glimrende program til at redigere videoklip med på computeren, ligger der en lille USB-converter og en scart-adapter. Ved hjælp af disse tekniske opfindelser, er det meget nemt at koble husets gamle videobåndoptager til computeren. Det svarer næsten til at koble en gammeldags båndoptager til en forstærker eller radio. Man kobler videobåndoptageren til USB-converteren. Denne USB-converter forbinder man herefter til computeren via det medfølgende scartstik, og det som i mange år har været lidt af et teknisk cirkus, klares i dag på en særdeles let og brugervenlig måde.

Fjern de forstyrrende reklamer
Det er ikke nogen dårlig ide at få arbejdet gjort så hurtigt som muligt. Videooptagelser mister kvalitet for hver dag der går, og det resulterer i matte og afvaskede farver samt dårligere generel billedkvalitet. Heldigvis er det medfølgende program i Magix-pakken også nyttigt og godt. Det hedder Magix Movies on DVD 7, og med installeret på computeren, er man betragteligt tættere på at få overført videobåndene til harddisken på en god og let måde. Når optagelserne først er lagt ind på harddisken i digital form, sikrer man at de ikke bliver ringere. De kan altid brændes igen og opbevares på forskellige lagermedier som for eksempel harddiske eller lagre på internettet. Programmet er i stand til at oprette menuer, og hvis du er træt af at filmoplevelsen afbrydes på grund af reklamer, kan disse reklamer redigeres væk i et snuptag.

En uoverskuelig opgave bliver pludselig helt skæg og udfordrende, og man bruger rask væk en del tid på at skabe nogle flotte og præsentable hjemmevideoer, som kan ses igen og igen, uden at kvaliteten forringes. Det er desuden ret nemt at tage sikkerhedskopier af filmene, og det sker typisk via det kendte DVD-format. Magix Movies on DVD 7 giver dog også mulighed for at man brænder filmene over på det kommende format Blu-Ray Disc. En Blu-Ray Disc ligner en almindelig dvd eller cd, men forskellen ligger begravet inde i selve skiven. En DVD rummer 4,6 GB, mens en Blu-Ray Disc kan rumme op til 25 GB. Der er med andre ord pludselig plads til højkvalitet på sådanne skiver.
Efterår og vinter står foran os, og mangen en hobbynørd trænger måske til en ny udfordring i de kommende mørke timer. Denne videopakke fra Magix vil uden tvivl være attraktiv for læsere, som gerne vil have overført videobånd til eksempelvis dvd-skiver. Med andre ord: et arbejde, der har været for teknisk til de fleste, er i dag muligt for størsteparten af os hobbynørder. Lad brænderiet komme i gang.

Magix Video Saver indeholder:
Programmet Magix Movies on DVD 7
USB videoconverter
Scart-adapter
Forlængerkabel
Vejledende pris: 499 kroner

www.magix.com

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.