Fra Skydrive til OneDrive

Fra Skydrive til OneDrive

I går kunne Prutterhunden fortælle, at Microsofts online lagertjeneste SkyDrive har været ved numerolog. SkyDrive, som er en vældig populær tjeneste til at gemme filer og mapper i skyen med, skal skifte navn til OneDrive, og det betyder at den 6 år gamle cloud tjeneste og så skal flytte oppe i himlen. Tidligere tastede man blot Skydrive.com ind i browserens adressefelt, men snart skal vi vænne os til at skrive Onedrive.com i stedet. Det er ingen hemmelighed, at Microsoft har været ude i skænderier med Sky Broadcasting, som var mopsede over, at Microsoft mere eller mindre stjal navnet SkyDrive. Microsoft har naturligvis benægtet, at de har gjort noget galt, men amerikanerne er altså alligevel blevet enige med sig selv om et navneskifte.

Og Microsoft er klar over alvoren, når det handler om at fange fremtidens netbrugere. Microsoft har spændende dueller i gang mod så kendte aktører som Google og Dropbox, og Microsoft har for længst erkendt, at der kan være masser af dollars at hente ved at tilbyde et godt cloud produkt. Hvis man for eksempel købte Microsofts tablet, Surface, får man 200 GB gratis online lagerplads, hvilket jo minder en del om Googles koncept med at tilbyde masser af gratis GB, hvis man køber en Chromebook.

Spejder man efter eventuelt nye funktioner hos Onecloud, bliver man formentlig skuffet. Der sker såmænd ikke de store ændringer, så hvis man er dus med SkyDrive, bliver man det også med Onedrive. Onedrive får desuden en pro-afdeling, hvilket er mere eller samme produkt blot rettet mod forretningsverdenen. Jeg er en smule spændt på, hvad der sker helt præcist, idet dette dokument forfattes i en Word 2013 med mulighed for at gemme direkte i SkyDrive. Helt konkret må der dukke en ny ikon op, når man for eksempel vil gemme tekster, regneark eller PowerPoint præsentationer. Vi får se. Nu bliver det nok ikke det store samtaleemne for mit vedkommende, idet jeg for et stykke tid siden giftede mig med Google og Google Drev.

www.onedrive.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.