Fra Joomla til WordPress

Fra Joomla til WordPress

Nettips.dk er ændret markant de senere dage. Inden jeg begynder en opridsning af den forvandling, som Nettips har gennemgået her i sensommeren, vil jeg kort ridse den tekniske side op af Nettips’ historie siden fødslen i 1999. Første version af Nettips blev håndkodet i HTML, hvorefter redigering og vedligeholdelse skete i Microsoft Frontpage, datidens hotte WYSIWYG. Jeg erindrer endog at Nettips var med frames, hvilket var superhot dengang. Herefter blev Nettips serveret i en version 2 i en databaseløsning, hvor jeg loggede ind på selve siden og oprettede artikler. Dette var Thomsens egetudviklede CMS, som fungerede fremragende. Jeg fik behov for yderligere funktioner, så Nettips version 3 blev oprettet i Joomla, en populær og anerkendt CMS. Og nu, mine damer og herrer, er tiden altså kommet til, hvor Nettips i dag lever i en WordPress verden.

Og det har været lidt af en hård nød at knække for at få Nettips konverteret fra Joomla til WordPress. På et tidspunkt for et halvt års tid siden spurgte jeg en dansk WordPress ekspert, hvad sådan en konvertering ville komme til at koste. Nettips er jo efterhånden et relativt stort websted med cirka 2.500 artikler, og dette betyder at databasen har vokset sig pænt stor igennem tiden siden sidste større opdatering. Den adspurgte WordPress ekspert anslog, at konverteringen fra Joomla til WordPress ville tage en arbejdsdag á 7 timer. Timeprisen lå på godt 680 kroner i timen plus moms. Se, når Nettips drives på helt frivillig basis, så er sådan en udskrivning jo ret voldsom, så jeg slog drømmene væk og konkluderede at jeg måtte blive i Joomla universet, selv om jeg helst ville flytte til WordPress land.

Konvertering fra Joomla til WordPress

Denne form for CMS resignation indtog min krop i månedsvis, og jeg havde altså affundet mig med, at Nettips skulle være en Joomla eksistens mange år fremover. En aften skete imidlertid en radikal ændring i mit mindset, og fra at have levet i en lettere passiv konverteringsmode kom jeg pludselig op ad stolen. Årsagen var nemlig at jeg som lyn fra en klar himmel var landet på et amerikansk site, som med deres software påstod, at de kunne hjælpe med at konvertere fra et CMS til et andet CMS, blandt andet fra Joomla til WordPress. Egentlig var jeg i færd med at finde en løsning til en kunde, som ønskede at overgå fra Typo 3 til WordPress. Denne ide blev skrottet, men jeg stod tilbage med en forførerisk tanke: at konvertere Nettips fra Joomla til WordPress.

På den amerikanske hjemmeside kan man downloade software, som hjælper med migrationen, som vel egentlig er det mest korrekte udtryk i forbindelse med affæren. Konvertering har bare et mere forståeligt udtryk, synes jeg. Så jeg kalder det altså for en konvertering fra Joomla til WordPress, selv om det burde hedde en migration fra Joomla til WordPress. Hvorom alting er, kunne jeg på det amerikanske site downloade et program, som ville hjælpe mig med konverteringen. Prisen var 79 dollars. Mere interessant var det dog, at firmaet også gerne ville hjælpe med konverteringen. Amerikanske teknikere ville – mod en merpris – gerne tage sig af hele affæren og efterlade en komplet konvertering for 399 dollars, altså lige omkring 2.400 kroner.

Beslutningen om migration træffes

Efter venlige e-mails med en Miss Lucy besluttede jeg mig: jeg ville overlade hele konverteringen til de amerikanske specialister, for jeg vidste at sådan en arbejdsopgave hurtigt kunne risikere at medføre uforudsete udfordringer, som igen ville koste mig tid. Og tid er penge. Derfor blev Lucy og jeg enige om, at de ville tage sig af hele opgaven, mens jeg så kunne spille en runde golf og nyde sommeren. Inden de amerikanske teknikere kunne gå i gang, skulle de bruge visse tekniske informationer om teknikken bag Nettips:

FTP og databaseinformationer om den gamle Joomla Nettips

FTP og databaseinformationer om den nye WordPress Nettips

Disse informationer blev sendt af sted til USA, og efter ganske kort tid kunne Lucy fortælle, at opgaven ville blive løst inden for et par dage. Dermed kunne jeg læne mig tilbage og afvente slagets gang. I ny og næ loggede jeg ind på test-sitet, og her kunne jeg ved selvsyn fastslå, at de amerikanske teknikere arbejdede ihærdigt på sagen. Det var en anelse underligt at se Nettips konverteret til en WordPress løsning, men jeg blev også glad og lettet over at det tilsyneladende begyndte at blive en realitet. Jeg har aldrig været gode venner med Joomla, hvorimod jeg finder WordPress godt og fleksibelt at arbejde med.

Efter halvanden dag kunne Lucy så fortælle mig, at amerikanerne var færdige med konverteringen fra Joomla til WordPress. Jeg kiggede ind på Nettips i ny forklædning, og da jeg herefter fandt et passende tema til Nettips, købte jeg det og lagde det ind over Nettips. Nu stod en ny udfordring foran mig: at tilpasse Nettips til det nye design (tema). Det er der så gået et pænt stykke tid med, idet sådanne opgaver tager tid. Så nu står vi altså her: Nettips.dk er konverteret fra Joomla til WordPres, og en næsten uoverstigelig opgave blev klaret af dygtige teknikere fra USA. Firmaet, som hjalp mig emd opgaven, tilbyder en affiliate aftale, hvilket betyder, at hvis jeg skaffer firmaet danske kunder, tjener jeg en skilling. Men hør her: dette er ikke en artikel, som jeg tjener en eneste krone på. Jeg har ikke en affiliate aftale kørende med firmaet fra USA. Jeg har såmænd bare lyst til at rose en udenlandsk tjeneste og service, som hjalp mig videre i mit forsøg på at gøre Nettips.dk endnu bedre. Synes du at det er blevet bedre? Kommenter herunder i et system, hvor du ikke længere behøver at være logget ind med en Facebook konto.

Som sidste tilføjelse skal det nævnes, at Nettips har fået uvurderlig og professionel hjælp fra vores webhotel, Uptime IT. Der skal lyde stor tak til teamet, som har været særdeles behjælpelige i testfase samt i denne overflytningsfase, som kræver overblik og teknisk snilde. En personlig tak til Daniel og Lars dernede. Og hvis der skal en smule ekstra reklame ind her, kunne det være, at Bojsen IT hjalp med WordPress. Bojsen? Jo, den er god nok. Det er mit eget firma.

www.cms2cms.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.