Fra billeder til video

Fra billeder til video

Er du helt rundtosset, hvor folk er pjattede med at slæbe det digitale kamera frem, knipse løs og efterfølgende hælde over på harddisken. De fylder og i mange tilfælde sker der ikke ret meget mere med billederne. En god ide kunne være at brænde billederne over på en disk og vise dem på stuens fjernsyn. Det kan dog godt blive lidt lysbilledeagtigt, så her er endnu bedre ide: skab din egen videofilm med billederne på. Og tilsæt lidt action som krydderi.

Det kan du gøre med det gratis program PhotoFilmStrip. Det er en tysk opfindelse, og efter sigende skulle det fungere udmærket. I skrivende stund har jeg ikke afprøvet PhotoFilmStrip, men omtaler på nettet løfter tommelfingeren over for programmet. Du downloader programmet fra hjemmesiden, og når installationen er i hus, kan du starte dit eget, nye projekt. Her angiver du filnavn, gemmested for filen, længde og eventuelt den musik, som du agter at bruge som baggrundsmusik.

Til Windows og Linux
Herefter handler det om at hive de ønskede billeder ind i programmet. Hvis et billede ikke matcher den opløsning (størrelse), som du valgte, får du mulighed for at afgøre hvilken del af billedet, der skal være synlig i din video. Du kan desuden rotere billeder og tilføre forskellige effekter. Måske har du et billede, der er bedst i sort/hvid, og nogle af billederne kræver måske en forklarende tekst? Du kan også arrangere rækkefølgen af billederne, og nogle billeder fortjener måske mere tid på skærmen end andre?

Løbende kan du følge med i statusvinduet, for det er jo lidt smart at billedserien følger den baggrundsmusik du har valgt. Når der skal gemmes, er der forskellige muligheder: Full HD eller VCD, Pal eller NTSC, og glem ikke selve formatet: MPEG4, Flash Video eller MPEG1. PhotoFilmStrip kan hentes i en installerbar version (17 MB) eller sågar i en transportabel version til USB nøglen. Der ligger desuden en version til Linux parat. Bemærk at selve arbejdet med at ”rendere” dit arbejde til en videofilm kan tage et pænt stykke tid.

www.photofilmstrip.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.