Forbedret understøttelse af flere skærme i Windows 8.

Forbedret understøttelse af flere skærme i Windows 8.

Da jeg er en af de typer, som bare ikke kan nøjes med en enkelt skærm, var det et must for mig, at Windows 8 kunne håndtere flere skærme. Det kom ikke bag på mig, at den nok skulle understøtte flere skærme, men at understøttelsen var forbedret så meget, tog mig på sengen – ærligt talt.

 

Kan du heller ikke nøjes? Eller er du bare nysgerrige? Så kommer her en forklaring på, hvordan det virker.

Når du har installeret Windows 8, skal der ingen konfiguration til, for at kommer i gang med at bruger flere skærme. Det eneste du skal gøre er at koble en ekstra skærm til. Som standard vises alle ikoner på alle skærme. I nogle tilfælde kan det vise sig at være rart, at et ikon kun vises i proceslinjen, hvis programmet er åbent på den skærm. Det kan løses ved blot én indstilling.

Start med at højreklikke på proceslinjen. Tryk nu på egenskaber, hvorefter et vindue vil komme frem. I dette vindue vil du, omkring bunden, finde en sektion der hedder ”Flere skærme” (Multiple displays).

Her er det muligt at vælge, hvilke proceslinje knappe der skal vises på de enkelte proceslinjer. Vælger man her ”Proceslinje hvor vinduet er åbent” (Taskbar where window is open), fremvises de enkelte ikoner kun på den skærm, som programmet er åbent på.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.